Juristul IPJ Caras-Severin este cercetat disciplinar, dupa ce a facut campanie electorala alaturi de politicienii puterii! “In PSD am cativa  prieteni de care nu ma voi dezice!”, recunoaste politistul

Dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, aflat pe rolul Curtii de Apel Timisoara, se pare ca este citit in cheie politica de tinerele vlastare ale Politiei Romane.


Scenele din aceasta piesa de teatru real – cu un primar PSD care incearca sa preia comanda agentilor din comuna, dar si cu lideri ai PSD Timis care impun IPJ Timis mazilirea unui politist incomod – au fost sintetizate, pesemne, prin birourile MAI, in necesitatea cultivarii relatiilor cu oamenii politici, pentru a putea spera la o functie cat mai inalta.

Nu stim daca subinspectorul Bogdan Vuia, juristul sef al IPJ Caras-Severin, a rasfoit dosarul coruptiei cazone din Timis, insa, din cauza implicarii sale in jocurile politice locale, a ajuns la un pas sa o ia pe urma inculpatilor de lux Sorin Munteanu sau Florin Bolbos, fostii sefi ai IPJ Timis.

Ce i se imputa acestui tanar ofiter de politie, care a terminat academia doar in urma cu doi sau trei ani, de catre colegii sai din Sindicatul Diamantul? Nici mai mult, nici mai putin ca a participat la actiuni electorale alaturi de Luminita Jivan, presedinta PSD Caras-Severin, dupa cum se poate vedea si intr-o fotografie facuta publica de colegii sai.

“In fotografia cu pricina nu este nimic deosebit, lideri ai partidului defileaza in campanie, totul e roz, plin de farmec si e timpul ”ca, cu brate de otel, sa culegem musetel!”… Doar ca in foto, alaturi de liderii partidului, apare un flacau care, parca face si el parte din staff, degajat, elegant si cu mana in buzunar. Ei bine, flacaul e putin politist, atentie, nu e vreun pensionar, rezervist, in retragere, nu, el presteaza pe la IPJ CS si colegii mi-au spus ca ar fi jurist. Pai daca Statutul politistului zice limpede ca Politia nu prea are dezlegare sa faca politica, ce cauta bravul politist acolo?”, se intreaba sindicalistii de la Diamantul intr-un articol postat pe reteaua de socializare interna.

Dovedind faptul ca-si asuma faptele – si pe cele pe care le-a facut, si pe cele pe care nu le-a facut, dupa cum spunea Liviu Dragnea – politistul politician de la IPJ Caras-Severin recunoaste pelerinajul politic, care oricum nu i-a ajutat pe social-democrati sa castige judetul, si anunta ca nu se dezice de prieteni.

“Am fost contactat de mai multi fosti colegi politisti si luat putin la intrebari, stiut fiind faptul ca sint apropiat de unii lideri ai PSD Caras-Severin, lucru  adevarat, pentru ca in PSD am cativa  prieteni de care nu ma voi dezice, indiferent de optiunile lor politice, oameni in care cred pentru simplul fapt ca le cunosc valoarea. Si, ca sa nu fiu ipocrit, marturisesc faptul ca am prieteni pe tot palierul politicii locale, fie ei liberali, taranisti, mai putin pe la USR. Doar ca fostii mei colegi m-au privit cu putin scepticism, in sensul ca nu voi pune online acest articol. Gresit”, anunta subinspectorul Bogdan Vuia.

Doar ca fair-play-ul sau nu a fost suficient pentru a opri cercetarea sa disciplinara de catre Corpul de control intern al IPJ Caras-Severin, in timp ce sindicalistii de la Diamantul au adus acest caz in atentia MAI si IGPR. “Vom intreba daca consilierii juridici au asemenea atributii in fisa postului”, spun sindicalistii. Vom reveni. (G.I.)

One thought on “Juristul IPJ Caras-Severin este cercetat disciplinar, dupa ce a facut campanie electorala alaturi de politicienii puterii! “In PSD am cativa  prieteni de care nu ma voi dezice!”, recunoaste politistul

  1. Imbracat slim fit ginerica, posibil organizator de evenimente private, e ce trebuie. Viitor comandant.

Leave a Reply