BREAKING NEWS! Caricaturistul Stefan Popa Popa's isi pune "cenusa in cap" in razboiul cu comunitatea oltenilor din Timisoara, dupa valul de proteste in care se cere retragerea mai multor titluri onorifice     Filologul Vasile Popovici il ataca dur pe fostul premier Sorin Grindeanu, pe care-l acuza de tradari in serie     Viceprimarul PNL al orasului Ciacova, Bogdan Horia Lazau, a fost gasit de ANI in stare de incompatibilitate, dupa ce, simultan cu calitatea de edil, a desfasurat activitati de comerciant pe persoana fizica     Presedintele Romaniei a promulgat legea care permite romanilor din diaspora sa voteze pe parcursul a trei zile la alegerile prezidentiale din toamna, respectiv vineri, sambata si duminica     Candidatura Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale din toamna acestui an a fost validata, marti, de Comitetul Executiv al PSD     Dan Alexa a demisionat de la FC Astra Giurgiu, dupa scandalul cu impresara Anamaria Prodan, si a anuntat ca se va izola de toata lumea, pentru ca vrea o perioada de liniste

Primar PNL din Timis demis din functie printr-un ordin semnat de prefectul Eva Andreas! Edilul a fost acuzat de ANI ca a platit din bani publici facturi emise de firma la care era actionar

La aproape doua luni dupa ce a pierdut definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate, primarul orasului Deta, Petru Roman, a fost demis din functie printr-un ordin semnat de prefectul de Timis, Eva Andreas.

Conform legislatiei in vigoare, ordinul de incetare a mandatului de primar inainte de termen emis de Prefectura Timis poate fi atacata la Tribunalul Timis in termen de 10 zile de la comunicare.

Petru Roman, primarul orasului Deta, a fost acuzat de inspectorii ANI ca s-a aflat in conflict de interese cand a platit din bani publici facturile emise de doua societati comerciale in care detinea calitatea de membru sau de actionar.

“In perioada exercitarii mandatului de primar de catre Roman Petru, S.C. On-Westline S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata si sotia acesteia detin calitatea de asociat unic si functia de administrator) a incheiat cu Primaria Orasului Deta patru contracte de servicii, in valoare totala de 28.760 lei, iar Societatea Cooperativa “Consumcoop Deta” (societate in cadrul careia care persoana evaluata detine calitatea de membru cooperator) a emis catre Primaria Orasului Deta 100 de facturi in suma totala de 45.543 lei”, se mentioneaza in raportul ANI..

La termenul din 1 aprilie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv contestatia la raportul ANI formulata de edilul din Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: