BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

In memoriam! Disparitia brusca dintre noi a avocatei Simona Croitoriu, deplansa de colectivul Teatrului National din Timisoara

“Nici nu spune, nici nu spune/Gandurilor sa se-adune… / Vesnicia daca sade/Frunza insa cade, cade…” (Radu Stanca, Cantec de toamna)

Este esential sa recunoastem valorile importante ale comunitatii, sa le amintim si sa ne amintim de ele.

Disparitia brusca dintre noi a Simonei Croitoriu, este un soc atat pentru Teatrul National, cat si pentru insusi spiritul orasului Timisoara.

Consumator de teatru pasionat, intelectual rafinat si prieten profund al rosturilor intelectuale, spectator absolut onest al Nationalului timisorean, persona Simonei Croitoriu s-a fundamentat pe o minunata independenta a gandirii, hranita de o viata dedicata cu precadere spectacolelor de teatru,  cartilor, filmelor si, mai cu seama, respectului fata de spirit, in deplina sa semnificatie civica si, mereu, in lumina adevarului.

Simona Croitoriu i-a imbogatit cu profunzimea, substanta si finetea personalitatii sale pe toti cei de care s-a apropiat, in diferente, ca si in asemanari. Simona Croitoriu a fost o voce puternica, importanta, determinanta a societatii civile intr-un spatiu fundamental pentru societate: cultura.

Teatrul National a avut bucuria s-o aiba foarte aproape pe parcursul a mai mult de un deceniu. Deplangem, profund socati, plecarea dintre noi a acestui spirit inalt, Simona Croitoriu. (I.P.)

UPDATE. Inmormantarea va avea loc joi, 6 iunie, ora 13, la Cimitirul din Calea Buziasului. Cei care o vor insoti pe ultimul drum, sunt rugati sa vina cu flori albe, asa cum si-a dorit Simona…

Leave a Reply

%d bloggers like this: