BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Primaria Timisoara a inceput demolarea unei vile construite ilegal in curtea cladirii de patrimoniu Palatul cu Ancora, din cartierul Iosefin     In ciuda saraciei bugetare invocate de primarul Nicolae Robu, care a dus la taierea unor finantari, printre care si catre rugile din cartiere, Timisoara va vira in contul fantomaticei Aliante a Vestului suma de 150.000 de euro/anual    Ilie Nastase a anuntat ca, dupa rezultatul rusinos obtinut de ”partidul generalilor” la europarlamentare, se retrage definitiv din politica    Seful Sectiei pentru anchetarea magistratilor, Gheorghe Stan, a fost eliberat din functie si isi preia mandatul de judecator al CCR, propus de PSD    Meteorologii avertizeaza ca, pana duminica seara, la ora 23, ca vremea va fi caniculara in regiunile vestice si sudice, indicele temperatura - umezeala urmand sa depaseasca pragul critic

In memoriam! Disparitia brusca dintre noi a avocatei Simona Croitoriu, deplansa de colectivul Teatrului National din Timisoara

“Nici nu spune, nici nu spune/Gandurilor sa se-adune… / Vesnicia daca sade/Frunza insa cade, cade…” (Radu Stanca, Cantec de toamna)

Este esential sa recunoastem valorile importante ale comunitatii, sa le amintim si sa ne amintim de ele.

Disparitia brusca dintre noi a Simonei Croitoriu, este un soc atat pentru Teatrul National, cat si pentru insusi spiritul orasului Timisoara.

Consumator de teatru pasionat, intelectual rafinat si prieten profund al rosturilor intelectuale, spectator absolut onest al Nationalului timisorean, persona Simonei Croitoriu s-a fundamentat pe o minunata independenta a gandirii, hranita de o viata dedicata cu precadere spectacolelor de teatru,  cartilor, filmelor si, mai cu seama, respectului fata de spirit, in deplina sa semnificatie civica si, mereu, in lumina adevarului.

Simona Croitoriu i-a imbogatit cu profunzimea, substanta si finetea personalitatii sale pe toti cei de care s-a apropiat, in diferente, ca si in asemanari. Simona Croitoriu a fost o voce puternica, importanta, determinanta a societatii civile intr-un spatiu fundamental pentru societate: cultura.

Teatrul National a avut bucuria s-o aiba foarte aproape pe parcursul a mai mult de un deceniu. Deplangem, profund socati, plecarea dintre noi a acestui spirit inalt, Simona Croitoriu. (I.P.)

UPDATE. Inmormantarea va avea loc joi, 6 iunie, ora 13, la Cimitirul din Calea Buziasului. Cei care o vor insoti pe ultimul drum, sunt rugati sa vina cu flori albe, asa cum si-a dorit Simona…

Leave a Reply

%d bloggers like this: