BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

ULTRAJ! Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a anuntat ca, deocamdata, chiar daca a ucis un politist, Marcel Lepa se prezuma ca este nevinovat

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus  efectuarea, in continuare, a urmaririi fata de suspectul Lepa Ionel Marcel, acuzat de savarsirea infractiunilor de ultraj – in varianta omorului calificat comis asupra unui politist aflat in exercitarea atributiilor de serviciu-, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept, toate aflandu-se in concurs real si in stare de recidiva postcondamnatorie.

Conform anchetatorilor, in sarcina suspectului s-a retinut faptul ca, in dupa-amiaza zilei de 02.06.2019, in jurul orei 15, l-a impuscat mortal pe agentul de politie Amariei Cristian, din cadrul Politiei Orasului Recas, in timp ce acesta se afla in exercitarea atributiilor de serviciu ce vizau prindere acestuia.

Lepa Ionel Marcel se sustragea de la executarea unei pedepse de 4 ani si 8 luni inchisoare dispusa de Judecatoria Lugoj si se ascundea intr-un imobil din localitatea Izvin, judetul Timis.

“La comiterea faptei, suspectul a folosit un pistol detinut fara drept, tragand asupra victimei doua focuri de arma letala, la nivelul pieptului. Suspectul a fugit de la locul faptei, fiind identificat in dimineata zilei de 04.06.2019 pe raza localitatii Remetea Mare, judetul Timis. In cauza, continua cercetarile in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor de fapt si de drept, fata de suspect urmand a se lua masurile preventive care se impun”, ne-a comunicat Mihaela Pop, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Audierea suspectului a inceput inca de joi, dupa ce acesta a fost externat din Spitalul Municipal Timisoara, unde medicii i-au extras doua gloante care i-au ramas in corp, in urma schimbului de focuri cu politistii urmaritori. De asemenea, acesta va fi prezentat judecatorilor de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii au facut precizarea ca, deocamdata, se creaza crearea cadrul procesual de administrare a probatoriului, etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: