BREAKING NEWS! Klaus Iohannis si Viorica Dancila, in turul II al alegerilor prezidentiale din Romania    Incendiu intr-un bloc de nefamilisti de pe strada Babadag, din Timisoara, duminica seara, in urma caruia au fost evacuate 41 de persoane    Milionarul Ovidiu Tender a fost liberat conditionat din Penitenciarul Tg. Jiu, dupa ce a executat 4 ani si jumatate de inchisoare, dintr-un total de 12 ani si sapte luni     Rezultate oficiale finale in Timis, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale: Iohannis – 43,82 %, Barna – 20,96 %, Dancila – 13.94 %     Marius Vecerdea, finul sotilor Johannis, candidat la sefia Federatiei Romane de Tenis, il ataca pe Ion Tiriac si vorbeste despre "actiunile gen comunist totalitarist in forta ale mustaciosului octogenar miliardar"    Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Ministerul Mediului lucreaza la formula pentru noua taxa de poluare pentru romani, care se va percepe in functie de vechimea masinii

3 ani de inchisoare pentru un fost judecator, actualmente avocat! Potrivit rechizitoriului DNA, magistratul a primit o mita de peste 230.000 de lei

Fostul judecator Fieraru Stefan, de la Curtea de Apel Ploiesti, a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta.

Dupa cum de asteptat, initial, in martie 2018, ex-magistratul – care, in prezent, a trecut in avocatura – a primit achitare de fostii sai colegi de la Curtii de Apel Ploiesti.

Stefan Fieraru a fost trimis in judecata in decembrie 2015 pentru o mita de peste 230.000 de lei, in care a fost inclusa si contravaloarea unei racle edificata intr-un cimitir din Ploiesti.

„In cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Stefan, in calitate de judecator la Curtea de Apel Ploiesti, a pretins si primit de la o persoana (denuntator in cauza), foloase materiale, constand in contravaloarea materialelor de constructie si manopera unor lucrari efectuate la doua imobile detinute de magistrat si familia acestuia in municipiul Ploiesti, precum si contravaloarea unei racle edificate in incinta unui cimitir din municipiul Ploiesti, toate in valoare de 231.443 lei.

In schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denuntatorului ca isi va exercita influenta pe langa judecatorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre solutionare o cauza penala in care denuntatorul avea calitatea de inculpat, in scopul adoptarii unei solutii favorabile acestuia din urma”, au mentionat procurorii DNA.

Dosarul a fost instrumentat de fostul sef al DNA Ploiesti, procurorul Lucian Onea, actualmente schimbat din functie si cercetat de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, alaturi de Mircea Negulescu si alti lucratori ai institutiei, pentru represiune nedreapta si cercetare abuziva.

Fostul judecator Stefan Fieraru este acuzat de CNSAS ca a fost colaborator al Securitatii. El a castigat procesul la fond, insa CNSAS a facut recurs la Inalta Curte. (V.E.)

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.