BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Laura Codruta Kavesi ramane singura in cursa pentru sefia Parchetului European! Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la sefia DNA-ului din Franta, post pentru care a fost audiat, deja

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la sefia Parchetului financiar din Franta, functie pentru care a fost audiat, joi 11 iulie, dupa cum a anuntat RFI.

Contracandidatul Laurei Codruta Kovesi in cursa pentru sefia Parchetului European este favorit sa preia sefia Parchetului National Financiar francez, echivalentul DNA din Franta, potrivit televiziunii franceze TV5.

Bohnert ar urma sa-i ia locul actualei sefe a PNF, Eliane Houlette, careia i s-a incheiat mandatul. Daca Bohnert va fi numit in fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea practic niciun motiv sa se opuna numirii lui Kovesi la sefia Parchetului European.

Consiliul UE l-a sustinut pana acum pe Jean-François Bohnert in cursa impotriva lui Kovesi, care la randul sau este sustinuta de Parlamentul European. Cele doua institutii europene nu au ajuns la un compromis atat timp cat ambii candidati si-au mentinut pozitiile.

Parchetului National Financiar a fost infiintat in 2014 ca un instrument de lupta impotriva criminalitatii financiare si, in cinci ani de activitate, a avut cateva reusite majore: condamnarea lui Claude Guéant (mana dreapta a lui Nicolas Sarkozy) si a lui Teodorin Obiang (vicepresedinte in Guineea Ecuatoriala), dar si fortarea filialei elvetiene a bancii HSBC la plata unei sume de 300 de milioane de euro pentru evitarea unui proces.

De asemenea, PNF a deschis un rasunator proces de coruptie impotriva ex-presedintelui Nicolas Sarkozy, o premiera in istoria Frantei.

Autoritatile il privilegiaza pe Jean-François Bohnert, actual procuror general la Reims, pentru a conduce Parchetul National Financiar, potrivit Le Monde. Numirea in functie este facuta prin decret al presedintelui Emmanuel Macron, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii din Franta. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: