BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

CONCURS. Presedinta Curtii de Apel Timisoara, la un pas de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. VEZI care sunt atuurile sale

Doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara s-au inscris la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se desfasoara in perioada 10 iunie – 28 octombrie.

Este vorba despre Erica Nistor, presedinta instantelor din Banat, si de Marian Bratis, unul dintre vicepresedintii aceleiasi instante.

Cei doi magistrati din Timisoara concureaza, alaturi de alti 34 de judecatori de la curtile de apel din tara, pentru a fi promovati pe unul dintre cele 12 posturi vacante de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, 1 pe Civil, 4 pe Penal si 7 pe Contencios Administrativ si Fiscal.

Marian Bratis concureaza pentru postul de la instanta civila, unde are de infruntat 4 judecatori de la instante din Bucuresti, Craiova si Alba-Iulia, in timp ce Erica Nistor vizeaza un post de pe instanta de Contencios Administrativ si Fiscal, unde s-au inscris nu mai putin de 21 de candidati.

Totusi, daca luam in considerare relatiile sus-puse ale presedintei Curtii de Apel Timisoara, am putea anticipa ca acest concurs va fi doar un “preambul” birocratic al avansarii.

Astfel, dupa cum a dezvaluit presa centrala, Erica Nistor a candidat, in 2016, pentru un post de membru al CSM, impreuna cu judecatoarea Lia Savonea, actuala presedinta a CSM. Erica Nistor a fost nasa de cununie judecatoarei Alexandra Rus, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de Alina Ghica, vicepresedinte al Curtii de apel Bucuresti.

De asemenea, Erica Nistor si Elisabeta Rosu au facut parte din comisia de examinare care au picat-o pe judecatoarea Alina Palancanu de la sefia Tribunalului Neamt, dupa ce aceasta a patricipat la protestele impotriva modificarilor la legile Justitiei initiate de PSD-ALDE si au promovat-o pe Cristina Florea, o apropiata a Gabrielei Baltag, membru CSM si aliata a Liei Savonea.

Reamintim ca si Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, a avut, in urma cu cateva luni, o tentativa profesionala de a accede la Inalta Curte, insa a fost depunctat masiv la proba interviu… (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: