CONCURS. Presedinta Curtii de Apel Timisoara, la un pas de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. VEZI care sunt atuurile sale

Doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara s-au inscris la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se desfasoara in perioada 10 iunie – 28 octombrie.


Este vorba despre Erica Nistor, presedinta instantelor din Banat, si de Marian Bratis, unul dintre vicepresedintii aceleiasi instante.

Cei doi magistrati din Timisoara concureaza, alaturi de alti 34 de judecatori de la curtile de apel din tara, pentru a fi promovati pe unul dintre cele 12 posturi vacante de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, 1 pe Civil, 4 pe Penal si 7 pe Contencios Administrativ si Fiscal.

Marian Bratis concureaza pentru postul de la instanta civila, unde are de infruntat 4 judecatori de la instante din Bucuresti, Craiova si Alba-Iulia, in timp ce Erica Nistor vizeaza un post de pe instanta de Contencios Administrativ si Fiscal, unde s-au inscris nu mai putin de 21 de candidati.

Totusi, daca luam in considerare relatiile sus-puse ale presedintei Curtii de Apel Timisoara, am putea anticipa ca acest concurs va fi doar un “preambul” birocratic al avansarii.

Astfel, dupa cum a dezvaluit presa centrala, Erica Nistor a candidat, in 2016, pentru un post de membru al CSM, impreuna cu judecatoarea Lia Savonea, actuala presedinta a CSM. Erica Nistor a fost nasa de cununie judecatoarei Alexandra Rus, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de Alina Ghica, vicepresedinte al Curtii de apel Bucuresti.

De asemenea, Erica Nistor si Elisabeta Rosu au facut parte din comisia de examinare care au picat-o pe judecatoarea Alina Palancanu de la sefia Tribunalului Neamt, dupa ce aceasta a patricipat la protestele impotriva modificarilor la legile Justitiei initiate de PSD-ALDE si au promovat-o pe Cristina Florea, o apropiata a Gabrielei Baltag, membru CSM si aliata a Liei Savonea.

Reamintim ca si Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, a avut, in urma cu cateva luni, o tentativa profesionala de a accede la Inalta Curte, insa a fost depunctat masiv la proba interviu… (V.E.)

 

Leave a Reply