Plangere impotriva lui Stefan Popa Popa’s la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. “A instigat la marginalizarea oltenilor stabiliti in Timisoara”, acuza autorii reclamatiei

Caricaturistul Stefan Popa Popa’s a fost reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa atacul xenofob lansat la adresa comunitatii oltenilor din Timisoara, si se cere sanctionarea aspra a persoanei care a instigat public la discriminarea si marginalizarea unor cetateni romani, pe motiv de apartenenta la o anumita categorie sociala sau provenienta dintr-o anumita zona a tarii.


“Prin aceasta plangere/petitie, solicitam Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii sa investigheze, sa constate si sa sanctioneze conform legislatiei in vigoare afirmatiile de discriminare facute de caricaturistul Stefan Popa Popa’s.

Consideram ca afirmatiile publice facute de domnul Stefan Popa Popa’s supun unui tratament injust o comunitate fata de altele, care se afla in situatii egale. Situatia este agravanta, domnul Stefan Popa Popa’s este oficial Ambasadorul Cultural al Timisoarei si din aceasta functie ar trebui sa lupte pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale atat in orasul Timisoara cat si la nivelul intregii tari. Stefan Popa Popa’s este o persoana publica, iar afirmatiile dansului facute la un post de televiune si preluate ulterior de presa locala au si mai mare putere in dispozitia de a discrimina”, se mentioneaza in plangerea depusa la CNCD.

Conform autorilor acestei sesizati, redactia publicatiei Info Timisoara, educatia si sanctionarea sociala sunt unele dintre cele mai bune antidoturi impotriva discriminarii. Cu cat sunt mai multi critici ai discriminarii, cu atat cresc sansele sa avem o societate echitabila. (Mara Ion)

5 thoughts on “Plangere impotriva lui Stefan Popa Popa’s la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. “A instigat la marginalizarea oltenilor stabiliti in Timisoara”, acuza autorii reclamatiei

 1. Tipic pentru olteni: nu-si recunosc defectele si greselile insa le place sa isi asume calitati si succese pe care nu le merita in realitate. Concluzia: oltenii egal oameni fara caracter. Domnul Popas nu a facut decat de constate o realitate trista nu a jignit nemeritat pe nimeni, nu a discriminat pe nimeni. Discriminate sunt doar creierele oltenilor.

 2. Nici nu ne steptam la altceva din parte oltenilor, dacă nu sunteți ciurucuri dați examen pe postul care îl ocupați, propun c subiectele s le fac Popa Popa’s… Asa sunt sigur ca nu veți avea acces la subiecte, asa cum sa întâmplat pana acum. Sunteți o mizerie de hoți atâta timp cât ați ocupat toateposturile de manager șef doar prin mijloace neortodoxe

 3. Mai baieti, eu cred ca trebuie ceva lamurit. Nimeni nu zise ca timisorenii nu au calitati si ei. Problema lor este ca sunt prea molcomi , pre domoli si cineva trebuia sa-i energizeze, sa-i coordoneze, sa le indice calea de urmat. Si de ce sa nu o facem noi oltenii ? Ar fi preferat sa vina ungurii ? Sa shada linistiti, zic eu, ca munca nu o sa le-o luam niciodata.

 4. Sincer, mai bine cu ungurii decât cu oltenii, mergi sa vezi cum arata Ungaria și cum arata Oltenia, oltenii au distrus tara, din păcate instituțiile de stat sunt capusate de aceste ciurucuri de olteni în proporție de minim 70%

 5. Lucian Avramescu: Lui Popa Popa’s, scrisoare de rău rămas

  Ai zbârcit-o Ștefane, furat de viteza
  Cu care schimbi lumea în caricatură
  Ai scăpat o insultă imbecilă
  Mai puturoasă decât o simplă înjurătură

  Doar hitleriștii catalogau la grămadă,
  Băgau în crematoriu pe nații, evrei și țigani,
  Iar un președinte de la noi
  I-a numit pe toți cei care nu erau ”comuniști cu față umană”, golani

  Apropos de ”ciurucuri”, crezi tu, talentatule,
  Îți dau câteva exemple nepretabile la caricatură
  Că Mihai Viteazul, oltean și el,
  Poate fi încadrat astfel? Nu crezi că ești prea slobod la gură?

  Ce zici, artistule plastic, de genialul Brâncuși,
  Oltean și el de la Hobița,
  Și de tragica Maria Tănase?
  Pe spinare, băiatule, ți-aș aplica sănătos cobilița

  Fă caricaturi de cuvinte politicienilor, dacă vrei,
  Eu nu mă supăr – nici nu-s oltean – dacă o desenezi crăcănată pe Lia Olguța
  Dar să spui că oltenii, la grămadă, ți-au stricat ție fasonul de bănățean
  Arată că mintea ți se dă, ca la balamuc, huța

  Repară, dacă mai ești în stare, ceva,
  Fă penitențe o mie,
  Țara are, într-adevăr și destule ciurucuri, unul poți fi chiar tu,
  Dar nu pe regiuni și nu doar în Bănie

  22 iulie 2019, Sângeru

  https://ampress.ro/lui-popa-popa-s-scrisoare-de-rau-ramas/

Leave a Reply