BREAKING NEWS! Doua seifuri din incinta Casei Judetene de Pensii Timis au fost sparte, luni, hotii reusind sa dispara cu o suma importanta de bani    Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce un tanar din Tg. Carbunesti a fost lovit de un glont provenit dintr-un poligon al Jandarmeriei    Presedintele Klaus Iohannis a respins, pentru a treia oara, propunerile de noi ministri in Cabinetul Dancila, anuntand ca "niciun ministru nu va fi numit nou in guvern decat dupa validarea din Parlament"     Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare este cercetat pentru neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa decesul unui politist care a participat la o descindere    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii duce lipsa lui Liviu Dragnea, in conditiile in care fostul lider PSD „punea niste probleme fundamentale: problema justitiei, a independentei justitiei, problema relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana"    In perioada 18-22 septembrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, are loc Expo CASA, Construct & Imobiliare, cel mai important targ de imobiliare din partea de vest a Romaniei

Fostul politist Nicu Mihaitoaia a cerut Tribunalului Timis rejudecarea dosarului de coruptie in care a primit 6 ani de inchisoare. VEZI care este motivul invocat de fugar in cererea de revizuire

Condamnat la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta, Nicu Mihaitoaia, fost politist de frontiera detasat la DIICOT Timisoara, a decis sa solicite Tribunalului Timis revizuirea sentintei de condamnare, acuzand faptul ca, in cazul sau, s-ar fi incalcat regula repartizarii aleatorii a dosarului.

Cererea de revizuire a fost depusa la Tribunalul Timis in data de 18 iulie, prin intermediul avocatei Claudia Candea, cu cateva zile inainte de expirarea termenului pentru calea de atac extraordinara.

“Inteleg sa formulez revizuire intrucat Legea 304/2004 prevede ca judecata se face pe principiul distribuirii aleatorii a dosaruluisi intrucat in prezentul dosar nu exista dovada privind repartizarea aleatorie a dosarului, fara numele persoanei care a facut aceasta repartizare, desi era obligatoriu a fi completat. Din verificabilitatea actelor dion dosarul 8090/30/2016 nu rezulta ca acesta a fost repartizat in sistem aleatoriu informatizat, lipsind orice document referitor la vreo distribuire in sistemul informatic ECRIS”, se mentioneaza in cererea de revizuire.

In aceste conditii, Nicu Mihaitoaia cere anularea deciziei de condamnare si rejudecarea cauzei, cu consecinta pronuntarii unei hotarari temeinice si legale, si, totodata, se se dispuna suspendarea executarii pedepsei.

Reamintim ca fostul politist de frontiera Nicu Mihaitoaia – care, la DIICOT Timisoara, a lucrat cu procurorul Mihai Sandor – se sustrage de la executarea pedepsei, fiind dat in urmarire generala inca din ianuarie 2018.

Surse judiciare ne-au confirmat faptul ca, desi s-ar cunoaste locatia din Italia unde se ascunde fostul politist, nu exista interesul ca acesta sa fie saltat si bagat dupa gratii.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, in perioada septembrie – octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu, in calitate de agent de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, delegat sa desfasoare acte de urmarire penala intr-o cauza penala a DIICOT Timisoara, a pretins de la o persoana cercetata in dosarul respectiv, prin intermediul iubitei sale de atunci, suma de 15.000 euro.

Banii au fost pretinsi pentru ca, in schimb, agentul de politie sa faciliteze obtinerea unei situatii favorabile pentru persoana cercetata. Dupa mai multe negocieri, suma finala a fost stabilita la 13.000 euro, din care inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit in mai multe transe 5.600 euro. (G.I.)

One Response to Fostul politist Nicu Mihaitoaia a cerut Tribunalului Timis rejudecarea dosarului de coruptie in care a primit 6 ani de inchisoare. VEZI care este motivul invocat de fugar in cererea de revizuire

  1. Cornel says:

    E si nesimțit pe deasupra…

Leave a Reply

%d bloggers like this: