Sorin Grindeanu si ANCOM, atrasi in hora acuzatiilor de dupa crima terifianta de la Caracal. “Ar fi trebuit sa impuna operatorilor de telefonie implementarea unor softuri pentru localizarea apelurilor de urgenta!”

Catalin Drula, deputat din partea USR Timis, acuza faptul ca ANCOM, agentie condusa de fostul premier Sorin Grindeanu, ar fi trebuit sa impuna operatorilor de telefonie mobila implementarea unor softuri de localizare mai precize, care ar fi ajutat la depistarea in timp util a Alexandrei, eleva care se crede ca a fost ucisa de monstrul din Caracal.


Una dintre cele mai eficiente metode de localizare a apelurilor la servicii de urgenta este Emergency Location Service de la Google.

Functioneaza pe 99% din terminalele cu Android fara instalarea niciunei aplicatii suplimentare.

Principiul e simplu. Odata cu apelarea serviciului de urgenta, telefonul activeaza automat serviciul de localizare (prin GPS) si la scurt timp dupa incheierea apelului trimite un SMS special de tip Data cu longitudinea si latitudinea catre serviciul de urgenta.

Conform estimarilor Google, precizia medie este de 56 de metri fata de 3km in cazul localizarii clasice bazate pe celula/antena si puterea semnalului de la terminal asa cum e receptionat la turnul GSM.

Pentru implementare, nu este nevoie decat de un acord cu Google (gratuit) facut de operatorii de telefonie mobila si de serviciul guvernamental din tara respectiva.

Costurile de investitie sunt minimale, conform Google, iar durata de implementare este 2-15 saptamani.

In Romania, responsabilitatea pentru a impune operatorilor tehnologiile pe care sa le implementeze pentru localizarea apelurilor de urgenta este la ANCOM, mai exact la presedintele ANCOM (cf. OUG 34/2008 art. 20).

Ce a facut ANCOM pentru implementarea ELS in Romania? Ce au facut operatorii de telefonie mobila? In ce stadiu este aceasta implementare in prezent?”, a intrebat Drula pe Facebook.

„Dl. GRINDEANU ne poate explica foarte concret, ca reglementator si responsabil de emiterea legislatiei tertiare, cum a fost activ/pro-activ pentru implementarea acestui sistem in Romania si de cate ori a condus grupul de lucru pentru implementarea AML?”, a reiterat deputatul USR.

Cotidianul Libertatea a relatat recent ca Sorin Grindeanu are sase consiliere, dintre care una este o fosta Miss Buzau, iar cealalta este fiica pesedistului Paul Stanescu.

Intrebat care au fost criteriile pentru angajarea celor doua consiliere, Grindeanu a raspuns: „Sunt criteriile mele, criterii pe care le cunosc eu si nu vreau sa intru in amanunte”.

Grindeanu a petrecut cu Miss Buzau cateva zile in Insulele Azore, intr-o „delegatie” platita din bani publici. (Vlad Enciu)

One thought on “Sorin Grindeanu si ANCOM, atrasi in hora acuzatiilor de dupa crima terifianta de la Caracal. “Ar fi trebuit sa impuna operatorilor de telefonie implementarea unor softuri pentru localizarea apelurilor de urgenta!”

  1. Grindeanu este prieten de afaceri şi exponent al mafiei de la Giroc, nu are niciun fel de experienţă în domeniul privat (a fost numai angajatul Statului). Din moment ce se complace în a face şi participa la chermeze la Giroc, credeţi că ştie şi este în stare să facă ceva pentru oameni în afară de sine şi gaşca lui ?

Leave a Reply