BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

Procurorul care a interzis politistilor sa intre in casa criminalului din Caracal, cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara si, posibil, suspendat din profesie

Inspectia Judiciara a demarat cercetarea disciplinara si a cerut suspendarea din functie a procurorului Ovidiu Cristian Popescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, pe care il acuza de exercitarea functiei cu grava neglijenta pentru ca nu a permis intrarea in locuinta criminalului Gheorghe Dinca, joia trecuta, inainte de ora 6 dimineata, desi existau indicii temeinice ca viata unei minore este pusa intr-un grav pericol.

”In motivarea inceperii cercetarii disciplinare, s-a retinut ca procurorul de caz, sesizat cu infractiunea de lipsire de libertate a unei minore si avand, ca atare, obligatia de a lua toate masurile pentru incetarea acestei stari, nu a consimtit la patrunderea, anterior orei 6 a zilei de 26 iulie 2019, in imobilul suspectului unde se presupunea ca se afla victima, ignorand prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constitutia Romaniei, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, se arata intr-un comunicat transmis de Inspectia Judiciara.

De asemenea, inspectorii Directiei de inspectie pentru procurori au inaintat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara propunerea de suspendare din functie a procurorului pana la finalizarea procedurii disciplinare.

Reamintim ca, joia trecuta, politistii au asteptat la poarta criminalului din Caracal sa se faca ora 6 pentru a pune in aplicare un mandat de perchezitie, de care, insa, nu era nevoie. Alexandra Macesanu, tanara in varsta de 15 ani care a fost rapita si  sechestrata de monstrul Gheorghe Dinca, ar fi fost ucisa si incendiata pana la interventia autoritatilor. (V.E.)

UPDATE! Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a suspendat, joi, din functie pe procurorul Ovidiu Cristian Popescu, inrucat s-a apreciat ca “procedura disciplinara desfasurata la acest moment fata de procuror este de natura sa aduca atingere prestigiului justitiei”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: