BREAKING NEWS! Guvernul de la Chisinau condus de premierul Maia Sandu a fost demis, in urma unei motiuni de cenzura initiata de Partidul Socialist (PSRM)     Un fost ofiter din IPJ Timis face acuzatii grave la adresa conducerii inspectoratului, reclamand regimul preferential de care ar beneficia interlopul Lucian Boncu in arest     Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va angaja o firma de securitate specializata pentru pazei scolilor si a altor obiective de interes public din Timisoara     Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, pentru salvarea din apele canalului Bega a unei persoane de sex feminin, in varsta de 82 de ani    Politia Locala Timisoara atrage atentia ca au crescut amenzile pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap: intre 1.000 si 2.000 de lei si ridicarea autovehiculului    Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut, in luna octombrie, cu aproape 1 la suta, de la 1.250 euro la 1.260 de euro pe metru patrat util

Procurorul care a interzis politistilor sa intre in casa criminalului din Caracal, cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara si, posibil, suspendat din profesie

Inspectia Judiciara a demarat cercetarea disciplinara si a cerut suspendarea din functie a procurorului Ovidiu Cristian Popescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, pe care il acuza de exercitarea functiei cu grava neglijenta pentru ca nu a permis intrarea in locuinta criminalului Gheorghe Dinca, joia trecuta, inainte de ora 6 dimineata, desi existau indicii temeinice ca viata unei minore este pusa intr-un grav pericol.

”In motivarea inceperii cercetarii disciplinare, s-a retinut ca procurorul de caz, sesizat cu infractiunea de lipsire de libertate a unei minore si avand, ca atare, obligatia de a lua toate masurile pentru incetarea acestei stari, nu a consimtit la patrunderea, anterior orei 6 a zilei de 26 iulie 2019, in imobilul suspectului unde se presupunea ca se afla victima, ignorand prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constitutia Romaniei, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, se arata intr-un comunicat transmis de Inspectia Judiciara.

De asemenea, inspectorii Directiei de inspectie pentru procurori au inaintat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara propunerea de suspendare din functie a procurorului pana la finalizarea procedurii disciplinare.

Reamintim ca, joia trecuta, politistii au asteptat la poarta criminalului din Caracal sa se faca ora 6 pentru a pune in aplicare un mandat de perchezitie, de care, insa, nu era nevoie. Alexandra Macesanu, tanara in varsta de 15 ani care a fost rapita si  sechestrata de monstrul Gheorghe Dinca, ar fi fost ucisa si incendiata pana la interventia autoritatilor. (V.E.)

UPDATE! Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a suspendat, joi, din functie pe procurorul Ovidiu Cristian Popescu, inrucat s-a apreciat ca “procedura disciplinara desfasurata la acest moment fata de procuror este de natura sa aduca atingere prestigiului justitiei”.

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.