Avocat batut in plina strada de un interlop, dupa ce a acceptat sa reprezinte la DIICOT o tanara exploatata intr-o retea de prostitutie! Fratele agresorului este fost politist, motiv de tergiversare a anchetei

Un avocat batut in plina strada de un interlop din Craiova, fiindu-i fracturat un picior, a reclamat faptul ca ancheta in dosarul sau este tergiversata nejustificat de procuror, care ar fi mana in mana cu agresorul si cu fratele acestuia, un fost politist.


Desi au trecut opt luni de la producerea evenimentului, Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova inca n-a intocmit rechizitoriul in dosarul 112/P/2019, desi lucrurile sunt cat se poate de clare.

Mai mult, procurorul Adelina Badan a decis ca doi dintre participantii la comiterea faptei penale sa fie audiati doar in calitate de martori, desi este mai mult decat evident faptul ca sunt complici la infractiunea de ultraj.

”Vreau s-o dau pe procuroare pe mana Inspectiei Judiciare, iar pe partea adversa, despre care am informatii ca are relatii cu aripa politiei craiovene care este mana-n mana cu infractorii locali, n-o las nepedepsita, vom ajunge in instanta, voi gasi un procuror care-si va face treaba”, a declarat avocatul Eugen Fabian Ruican (foto 1).

Problemele sale cu exponentii lumii interlope din Craiova au inceput imediat dupa Revelion. In 3 ianuarie 2019 a fost cautat de o tanara, cercetata de procurorii DIICOT intr-un dosar de trafic de persoane si proxenetism, care avea nevoie de un avocat.

Dupa ce i-a auzit povestea, avocatul a sfatuit-o pe Ana Maria Lapadatu sa faca o plangere penala, tot la DIICOT, impotriva celui care o exploata in strainatate, proxenetul Adi Ionut Ilina.

”Am probe ca ma pune sa ma prostituez. Am acte ca-i trimit bani”, a dezvaluit tanara, aratandu-i avocatului extrasele de cont cu sumele pe care le trimitea din Germania, frecvent, proxenetului Adi Ilina.

In data de 7 ianuarie, femeia si avocatul urmau sa se prezinte la DIICOT pentru a face plangerea penala, insa pe 4 ianuarie, aflata in apartamentul pe care si-l inchiriase in Craiova, Ana a fost batuta violent de iubitul proxenet. Care s-a enervat cand a aflat vrea sa-l denunte.

Imediat au inceput amenintarile si la adresa avocatului. Ba, chiar, fratele proxenetului, Cristian Ilina, fost politist, l-a sunat pentru a-i propune sa joace la doua capete: sa ia banii si s-o lase pe femeie pe mana procurorilor.

In data de 5 ianuarie, Ana Maria Lapadatu, extrem de speriata, se prezinta la biroul avocatului si-i aduce la cunostinta ca nu doreste sa o mai reprezinte in dosarul de la DIICOT, totodata punandu-l in garda ca va avea probleme cu fratii Ilina.

Premonitia femeii s-a implinit chiar in aceeasi seara, cand aparatorul a plecat de la birou: a fost abordat in strada de proxenetul Adi Ionut Ilina, care l-a lovit puternic in zona genunchiului, unde avea o problema mai veche, fracturandu-i piciorul.

A disparut de la locul agresiunii cu o masina care era condusa chiar de clienta sa, Ana Maria Lapadatu.

Angajatul unei firme de curierat, care s-a nimerit in zona, a chemat politia, dupa care a sosit si o ambulanta. salvarea. Avocatul a ajuns la spital si operat de urgenta la genunchiul zdrobit, iar certificatul medico-legal initial atesta ca a avut nevoie de pana la 40 de zile de ingrijiri medicale.

Desi a solicitat reaudierea lui Cristian Daniel Ilina si a fetei, dar si punerea lor sub acuzare pentru instigare la ultraj si complicitate la ultraj, toate cererile sale au fost respinse de procuroare “in maniera neintemeiata si lipsa de logica umana si juridica”. In opinia sa, dosarul a fost facut pe genunchi, iar probele – administrate defectuos. (Vlad Enciu)

One thought on “Avocat batut in plina strada de un interlop, dupa ce a acceptat sa reprezinte la DIICOT o tanara exploatata intr-o retea de prostitutie! Fratele agresorului este fost politist, motiv de tergiversare a anchetei

  1. Îi propun dlui avocat să părăsească mafia din Craiova și să vină să profeseze în Timișoara. De asemenea, să aducă în Timișoara și toate tinerele traficate de către proxeneții din Craiova, să-și găsească și fetele astea un job decent în Timișoara, sau să se prostitueze în Timișoara dacă asta vor, dar să nu mai fie bătute de către proxeneții din Craiova. Și fie ca justiția bănățeană să învingă mafia craioveană

Leave a Reply