Parlamentarii de Olt ar putea fi citati la Parchetul General pentru a fi audiati cu privire la clanurile interlope din judet. “Posibila implicare a liderilor politici in protejarea acestor retele infractionale!”

Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, una dintre fetele ucise de criminalul din Caracal, a anuntat pe contul sau de Facebook ca, astazi, va depune o plangere penala la Parchetul General, prin care va solicita sa fie audiati toti parlamentarii de Olt, cu privire la clanurile interlope din judet.


Cei mai cunoscuti parlamentari de Olt apartin PSD si sunt deputatul Florin Iordache, fostul ministru al Justitiei, care si-a legat definitiv numele de adoptarea infamei OUG 13 si de modificarea Legilor Justitiei si a Codurilor Penale, in interesul infractorilor, dar si Paul Stanescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Olt si fost vicepremier in Guvernul Tudose.

”Dragi romani, astazi la ORA 13 voi depune la Parchetul General o solicitare (parte a plangerii penale initiale) pentru audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la clanurile interlope din judet. Conform atributiilor, parlamentarii sunt reprezentantii cetatenilor si au obligatia ajutarii acestora dar si cunoasterii problemelor din circumsctiptie.

Este IMPOSIBIL ca presa de la Bucuresti sa stie mai multe despre clanurile interlope din Olt decat cei care 2 zile pe saptamana au obligatia sa culeaga informatii despre orice probleme au cetatenii.

Este important de stabilit de catre anchetatori harta clanurilor interlope din judetul Olt in acest caz. Voi solicita si efectuarea de cercetari cu privire la posibila implicare a liderilor politici locali (membrii ai Parlamentului sau nu) in protejarea sau dezvoltarea acestor retele infractionale carora le-a cazut victima Alexandra si nu numai.

De asemenea, voi solicita efectuarea de cercetari impreuna cu parchetul din Italia, Spania si Marea Britanie aatfel incat sa se verifice in ce masura Alexandra dar si alte fete din judetul Olt au cazut victime unor retele internationale de trafic de persoane.

Voi solicita si lamuriri cu privire la procedura ce trebuie urmata pt a realiza expertiza internationala. Nu cred nici o secunda in povestea servita tot mai mult cu monstrul din Caracal care a actionat singur. Adevarul trebuie sa iasa la iveala!”, arata Alexandru Cumpanasu.

Reamintim ca, in ultimile zile, nici macar unul dintre senatorii si deputatii care reprezinta judetul Olt in Parlamentul Romaniei nu a iesit public pentru a spune ce crede despre ceea ce s-a intamplat la Caracal sau cum isi propune sa amendeze legislatia si procedurile pentru ca autoritatile sa reactioneze mai coerent si mai rapid atunci cand un cetatean se afla in pericol.

Interesele oamenilor din judetul Olt sunt reprezentate in Parlament de trei senatori si sase deputati, doar unul dintre acestia fiind intr-un partid de opozitie – Gigel Stirbu (PNL), ceilalti opt fiind de la coalitia majoritara PSD-ALDE. (Vlad Enciu)

Sursa foto: ziare.com

 

Leave a Reply