BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Saraca judecatoare bogata! Livia Stanciu a incasat, anul trecut, salarii si pensii de aproape 170.000 de euro, dar conduce o “limuzina” Matiz fabricata in 2003

Declaratia de avere depusa, in iunie 2019, de fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Doina Stanciu, actualmente judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei, este absolut frapanta si risca sa provoace interesul inspectorilor ANI cu privire la onestitatea cu care a fost completata.

Asadar, ce informatii dezvaluite in declaratia de avere a fostului procuror comunist, care in perioada 1980-1994 a activat la Procuratura Galati, tind sa starneasca exclamatii de uimire?

In primul rand, suma incasata, in 2018, din pensii si salarii, adica bani publici: nu mai putin de 787.817 lei, adica aproape 170.000 de euro. Aceste venituri sunt formate din salariul de la Curtea Constitutionala (283.956 lei), pensie, la care s-au adaugat niste diferente de bani, conform unor hotarari judecatoresti (454.716 lei), diferente salariale (19.223 lei), activitate didactica la INM (27.014 lei) si, iarasi, diferente salariale de la CSM (2.908 lei).

Ei, bine, unde s-au evaporat toti acesti bani, ne putem intreba, in conditiile in care Livia Stanciu are pusi deoparte, intr-un depozit BRD, doar 69.326 de lei? Atat. Inspectorii ANI ar putea presupune ca protagonista celui mai mare scandal recent din sistemul judiciar – cazul Mariana Rarinca, femeia condamnata definitiv la 3 ani de inchisoare, dupa ce Livia Stancia a acuzat-o ca o santajeaza sa ii restituie o suma de cateva mii de euro, luata cu imprumut, cu ani in urma – a investit banii in diverse proprietati.

Nici aceasta varianta nu se sustine, in conditiile in care, conform declaratiei de avere, Livia Stanciu detine un apartament de 57,63 mp, cumparat de la stat in 1992, o Dacia 1310, fabricata in 1999, si un Matiz E, fabricat in 2003.

Asadar, aproape 170.000 de euro efectiv “evaporati” din conturile judecatoarei CCR, poate pe excursii si concedii, poate pe traiul de zi cu zi, poate pe bunuri care, cine stie!, nu au fost atat de importante incat sa fie evidentiate in declaratia de avere.

O manusa aruncata inspectorilor de integritate, care pot intocmi un studiu aproape antagonic bazat pe lumina veniturilor si bezna cheltuielile magistratului de la CCR. (V.E.)

 

One Response to Saraca judecatoare bogata! Livia Stanciu a incasat, anul trecut, salarii si pensii de aproape 170.000 de euro, dar conduce o “limuzina” Matiz fabricata in 2003

  1. Vacarescu Adi says:

    ce jivina lacoma

Leave a Reply

%d bloggers like this: