BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

Saraca judecatoare bogata! Livia Stanciu a incasat, anul trecut, salarii si pensii de aproape 170.000 de euro, dar conduce o “limuzina” Matiz fabricata in 2003

Declaratia de avere depusa, in iunie 2019, de fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Doina Stanciu, actualmente judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei, este absolut frapanta si risca sa provoace interesul inspectorilor ANI cu privire la onestitatea cu care a fost completata.

Asadar, ce informatii dezvaluite in declaratia de avere a fostului procuror comunist, care in perioada 1980-1994 a activat la Procuratura Galati, tind sa starneasca exclamatii de uimire?

In primul rand, suma incasata, in 2018, din pensii si salarii, adica bani publici: nu mai putin de 787.817 lei, adica aproape 170.000 de euro. Aceste venituri sunt formate din salariul de la Curtea Constitutionala (283.956 lei), pensie, la care s-au adaugat niste diferente de bani, conform unor hotarari judecatoresti (454.716 lei), diferente salariale (19.223 lei), activitate didactica la INM (27.014 lei) si, iarasi, diferente salariale de la CSM (2.908 lei).

Ei, bine, unde s-au evaporat toti acesti bani, ne putem intreba, in conditiile in care Livia Stanciu are pusi deoparte, intr-un depozit BRD, doar 69.326 de lei? Atat. Inspectorii ANI ar putea presupune ca protagonista celui mai mare scandal recent din sistemul judiciar – cazul Mariana Rarinca, femeia condamnata definitiv la 3 ani de inchisoare, dupa ce Livia Stancia a acuzat-o ca o santajeaza sa ii restituie o suma de cateva mii de euro, luata cu imprumut, cu ani in urma – a investit banii in diverse proprietati.

Nici aceasta varianta nu se sustine, in conditiile in care, conform declaratiei de avere, Livia Stanciu detine un apartament de 57,63 mp, cumparat de la stat in 1992, o Dacia 1310, fabricata in 1999, si un Matiz E, fabricat in 2003.

Asadar, aproape 170.000 de euro efectiv “evaporati” din conturile judecatoarei CCR, poate pe excursii si concedii, poate pe traiul de zi cu zi, poate pe bunuri care, cine stie!, nu au fost atat de importante incat sa fie evidentiate in declaratia de avere.

O manusa aruncata inspectorilor de integritate, care pot intocmi un studiu aproape antagonic bazat pe lumina veniturilor si bezna cheltuielile magistratului de la CCR. (V.E.)

 

One Response to Saraca judecatoare bogata! Livia Stanciu a incasat, anul trecut, salarii si pensii de aproape 170.000 de euro, dar conduce o “limuzina” Matiz fabricata in 2003

  1. Vacarescu Adi says:

    ce jivina lacoma

Leave a Reply

%d bloggers like this: