ALDE a decis sa rupa alianta cu PSD si sa iasa de la guvernare! Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat demisia din fruntea Senatului

Coalitia aflata la guvernare a ajuns la un pas de o ruptura irevocabila, dupa ce presedintele ALDE a anuntat ca, maine, ministrii formatiunii pe care o conduce vor demisiona din Guvern.


De asemenea, Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat partidul ca va demisiona din functia de presedinte al Senatului, functie pe care o detine din 2014, si ca ALDE va face alianta cu Pro Romania.

Potrivit regulamentului, demisiile trebuie anuntate public, prezentate in scris premierului si devin irevocabile dupa 15 zile de la data depunerii.

Ruptura dintre PSD si ALDE s-a prefigurat dupa sedinta coalitiei de guvernare, de azi dimineata, cand Tariceanu i-a cerut Vioricai Dancila sa se retraga impreuna de la guvernare, motivand ca, dupa alegerile europarlamentare, cele doua partide se confrunta, in viata publica, cu un climat extrem de ostil.

Premierul a refuzat aceasta propunere, precum si ideea de restructura a Guvernului, in conditiile in care coalitia mai are cateva voturi peste minimul necesar.

Tariceanu a informat-o pe Dancila ca azi va anuntat ca renunta sa mai candideze la prezidentiale, pentru a demonstra public ca nu disputa asupra acestei candidaturi a fost motivul ruperii coalitiei.

In acest context, Dancila l-a intrebat pe Tariceanu ce va face ALDE daca se depune o moțiune de cenzura. „Ce face un partid de opozitie”, i-a raspuns Tariceanu.

Delegatia Naționala a Pro Romania a decis, azi, la Palatul Parlamentului o alianta electorala (Alianta ALDE-Pro Romania) la alegerile prezidentiala cu ALDE si sustinerea candidaturii lui Mircea Diaconu, fost senator PNL si fost europarlamentar independent.

Anuntul a fost facut de presedintele Pro Romania, deputatul Victor Ponta. Alianta electorala va fi inscrisa la Biroul Electoral Central, urmand sa colaboreze si la alegerile locale de anul viitor. (Mara Ion)

 

Leave a Reply