BREAKING NEWS! Doua seifuri din incinta Casei Judetene de Pensii Timis au fost sparte, luni, hotii reusind sa dispara cu o suma importanta de bani    Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce un tanar din Tg. Carbunesti a fost lovit de un glont provenit dintr-un poligon al Jandarmeriei    Presedintele Klaus Iohannis a respins, pentru a treia oara, propunerile de noi ministri in Cabinetul Dancila, anuntand ca "niciun ministru nu va fi numit nou in guvern decat dupa validarea din Parlament"     Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare este cercetat pentru neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa decesul unui politist care a participat la o descindere    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii duce lipsa lui Liviu Dragnea, in conditiile in care fostul lider PSD „punea niste probleme fundamentale: problema justitiei, a independentei justitiei, problema relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana"    In perioada 18-22 septembrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, are loc Expo CASA, Construct & Imobiliare, cel mai important targ de imobiliare din partea de vest a Romaniei

Check Street Art coloreaza strazile Timisoarei cu statui vivante, bufoni, mimi si tineri pe picioroange. A inceput o noua editie a celui mai mare festival de arta stradala din vestul tarii (P)

Statuile vivante au putut fi admirate, din nou, in aceasta seara, in centrul Timisoarei, in prima zi a celui mai mare festival de arta stradala din vestul tarii.

Check Street Art, in colaborare cu Asociatia Pur Vis Dor, organizeaza, in perioada 6-7 septembrie, cea de-a V-a editie a Check Art Festival, in parcul din ansamblul Iullius Town din Timisoara.

Anul acesta, Check Art Festival aduna peste 100 de tineri voluntari care se implica activ in desfasurarea evenimentului, intr-un eveniment in care organizatorii isi propun sa promoveze oamenii talentati din oras si sa-i integreze pe tinerii din mediile sociale defavorizate, astfel incat acestia sa ia contact cu arta, in toate formele ei.

Check Art Festival este un eveniment dedicat orasului, care pastreaza tematica si reteta clasica de desfasurare a festivalului.

Timisorenii vor avea parte de reprezentatii sustinute de cele 14 statui vivante, 3 bufoni regali, 12 mimi si de tinerii pe picioroange. Mai mult, vor lua parte si la un spectacol de jonglerii cu foc.

Ca invitati vor fi prezenti artisti din Budapesta, Novi-Sad, Cluj-Napoca, Londra, Bucuresti si Timisoara.

Evenimentul este sustinut si muzical de patru artisti vocali: Beni Mihai, Ingrid Gabriela Nicolaescu, Antonia Radulescu si Catalin Cotescu. Partea de regie si de coordonare artistica este sprijinita de regizorul Costa Tovarnisky.

Cel mai mare festival de arta stradala din vestul tarii este sustinut de Iulius Town, alaturi de The Mad Agency, Beraria 700, Kiss Fm Timisoara, Lectii de Machiaj, Serviciul de Preobatiune Timis si Check Street Art.

Inca din 2016, Check Art Festival isi propune sa ofere culoare si sa resusciteze orasul, intr-o maniera inedita, oferind locuitorilor urbei posibilitatea de a se relaxa in aer liber si de a interactiona direct cu tinerii artisti.

De remarcat ca festivalul se afla la prima editie organizata independent, doar cu fonduri din mediul privat, insa Asociatia Pur Vis Dor, impreuna cu ceilati parteneri, isi doresc dezvoltarea Check Art Festival prin implicarea altor companii private, atat financiar, cat si cultural. (M.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: