BREAKING NEWS! Doua seifuri din incinta Casei Judetene de Pensii Timis au fost sparte, luni, hotii reusind sa dispara cu o suma importanta de bani    Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce un tanar din Tg. Carbunesti a fost lovit de un glont provenit dintr-un poligon al Jandarmeriei    Presedintele Klaus Iohannis a respins, pentru a treia oara, propunerile de noi ministri in Cabinetul Dancila, anuntand ca "niciun ministru nu va fi numit nou in guvern decat dupa validarea din Parlament"     Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare este cercetat pentru neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa decesul unui politist care a participat la o descindere    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii duce lipsa lui Liviu Dragnea, in conditiile in care fostul lider PSD „punea niste probleme fundamentale: problema justitiei, a independentei justitiei, problema relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana"    In perioada 18-22 septembrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, are loc Expo CASA, Construct & Imobiliare, cel mai important targ de imobiliare din partea de vest a Romaniei

Verdict final in dosarul in care fiica fotbalistului Iosif Rotariu a fost trimisa in judecata pentru maltratarea unui copilas de 2 ani. VEZI ce a decis Curtea de Apel Timisoara

Curtea de Apel Timisoara a pronuntat verdictul final in dosarul in care Romina Rotariu, fiica fostului fotbalist Iosif Rotariu, a fost trimisa in judecata pentru purtare abuziva si rele tratamente aplicate minorului.

Magistratii instantei de aoel au temperat excesul de zel justitiar al judecatorului de la Judecatoria Timisoara, care, in aprilie 2019, a hotarat condamnarea Rominei Rotariu la 4 ani si patru luni de inchisoare si plata unor despagubiri in valoare de 100.000 de euro, si au desfiintat sentinta acestuia, totodata, admitand toate contestatiile depuse de partile din dosar, inclusiv cea a Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Astfel, dupa rejudecarea dosarului, Curtea de Apel Timisoara a decis condamnarea Rominei Rotariu la 2 ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, dar si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii in cadrul Consiliului local al municipiului Timisoara sau in cadrul SC PIETE SA Timisoara, pe o perioada de 60 zile.

De asemenea, Romina Rotariu, in solidar cu partea responsabila civilmente Asociatia Copiii din Castel, va fi nevoita sa plateasca partii civile Petcu Valentin Stefan sumele de 7.344,11 lei si 2.220 lei reprezentand daune materiale si cheltuieli medicale pricinuite prin savarsirea infractiunii, precum si suma de 20.000 euro sau echivalentul in lei la data platii, conform cursului BNR, reprezentand daune morale.

Reamintim ca Romina Rotariu a fost reclamata la politie, in vara anului trecut, de parintii unui copilas in varsta de 2 ani, care au acuzat faptul ca fiul lor a fost bruscat si trantit de Romina Rotariu, angajata ca ingrijitoare la cresa familiei sale, si ca acele agresiuni i-au provocat fracturarea unui picior.

Imaginile surprinse de camerele video au avut un puternic impact emotional asupra anchetatorilor, care au emis un mandat de retinere pentru 24 de ore, desi tanara acuza o criza majora de hipoglicemie.

“Este o pedeapsa excesiva, in conditiile in care am aratat ca, in momentul incidentului, Romina Rotariu se afla intr-o criza de hipoglicemie. Despre cuantumul despagubirilor, de 100.000 de euro, ce sa mai spun… A venit in sala o doamna psiholog, care a spus ca micutul este terminat pe viata, ca are nevoie de consultanta psihologica.

Acest judecator este tanar, fara experienta, si probabil ca vrea sa fie bagat in seama, altfel nu inteleg cum poate trimite la inchisoare o tanara in varsta de 34 de ani, bolnava de diabet”, a declarat avocata Carmen Obirsanu, aparatoarea Rominei Rotariu in acest dosar, dupa sentinta instantei de fond. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: