Targul ardelenilor de la Timisoara a ranit orgoliul banatenilor falosi. “Cum poti accepta un festival la tine in voret cu acel banner pe spate?” este intrebarea adresata CJ Timis, dupa o noua prezenta a clujenilor la Timisoara

Cel mai fain targ din Ardeal, gazduit timp de trei zile de un centru comercial de la marginea Timisoarei, a fost vizitat de sute de banateni, incantati de produsele traditionale oferite direct de producatori, dar si de folclorul autentic, prezentat live de vedete precum Cornelia si Lupu Rednic, Mariana Anghel, Vasile Coca sau Valeria si Traian Ilea.


“Produs de Cluj” nu este la prima experienta comerciala si culturala din capitala Banatului, ci acest festival al bunului gust finantat de Consiliul Judetean Cluj a mai poposit si in alte randuri la noi, fiind un exemplu reusit de promovare complexa a unei regiuni istorice.

Reusita indubitabila a acestei expozitii gastronomice, extrem de gustata de publicul spectator, i-a scos din sarite pe banatenii falosi, marii patrioti locali, care nu au ezitat sa critice atitudinea conducerii Consiliului Local Timis, care a acceptat in “ograda” proprie un festival finantat de o institutie concurenta, din alt oras, ceea ce ar reprezenta o adevarata ofensa administrativa.

Cu alte cuvinte, victorie in deplasare pentru clujeni, intr-un meci in care timisorenii nici nu au intentionat sa-si apere blazonul.

Unul dintre cei mai infocati critici, inginerul Calin Miron, infiereaza cu manie conducerea CJT si a Primariei Timisoara si anunta ca asteapta gospodarul cu “sange in instalatie” care sa ridice capitala Banatului la nivelul administrativ unde merita sa fie.

“Sunt curios cand comunitatea banateana va avea politicieni de-ai locului si pentru acest loc? Cum poti in Timisoara, Timis, sa primesti un asemenea curent, cu produse de acelasi gen sau sub cele ce pot fi gasite aici, nepromovate pentru ca la noi, la Ruga Timisoarei, gasesti Hamsy si Gogoasa Infuriata.

Ce orgoliu poti sa ai ca sef de consiliu judetean, care zice-se ca se trage de la Logoj (in zona Logojului gasiti multi producatori, dar nu au loc in pietele pline de bisnitari), sa poti accepta un festival la tine in voret cu acel banner pe spate?

Dar tu, Robu, cu primari Pnl peste celebre localitati, ce au sansa sa cultive cel mai bun cernoziom, te-ai limitat la o cacealma in Piata Traian …

Sper sa apara, totusi, candva, cineva, care sa aiba “sange in instalatie” si sa refaca din orasul meu, orasul care merita sa fie…

Pana atunci, mergem la eveninente finantate de CJCj, cu produse care, probabil, vin din colinele lor foarte roditoare”, este comentariul lasat de Miron la o scurta inregistrare din concertul sustinut, aseara, in “ograda” Shopping City Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply