Traian Basescu a iesit la atac in dosarul Petrov! “Noua maciuca politica numita CNSAS deformeaza adevarul pana la limita minciunii”

Verdictul Curtii de Apel Bucuresti in dosarul Petrov, care a stabilit faptul ca Traian Basescu a colaborat cu Securitatea, nu l-a lasat indiferent pe fostul presedinte al Romaniei. Acesta a anuntat ca se va apara de noua maciuca politica numita CNSAS, intrucat, in dosarul sau, aceasta a deformat adevarul pana la limita minciunii. Iata textul postat pe Facebook.


“Resping categoric acuzatiile si interpretarea CNSAS ! Ce-i drept, in disputa cu CNSAS am pierdut in prima instanta la Curtea de Apel Bucuresti. Nu m-am asteptat chiar daca jurisprudenta ICCJ nu imi indreptatea optimismul.

Cu un Consiliu format numai din oameni desemnati de partide, Consiliul CNSAS a aprobat o Actiune in Constatare care ma vizeaza si care deformeaza adevarul pana la limita minciunii.

CNSAS a recurs la formularea unor acuzatii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizand doua note care nu au produs nici un efect negativ.
In sustinerea punctului sau de vedere CNSAS utilizeaza formulari decisive care nu exista in cele doua note, nu recunoaste aplicabilitatea legilor si regulamentelor militare si de asemenea nu mentioneaza nimic despre statutul celor doi elevi caporali in raport cu Securitatea.

Din pacate, in instanta, judecatorul a crezut mai mult in actul bine ticluite de CNSAS care deforma realitatile de acum 45 de ani, decat in cele sustinute de mine.

Cert este ca ma voi apara de actiunea CNSAS, cert este ca acest dosar s-a anuntat in campania pentru Parlamentul European si s-a finalizat de la primul termen in campania prezidentiala.

Si mai este o certitudine: am vrut sa nu ma implic in aceasta campanie, dar atacurile au tot soiul de interesati si ma obliga sa ma apar de noua maciuca politica numita CNSAS.

PS – in timp ce “patriotii furiosi” se straduiau sa ma acuze acasa, la Strasburg eu obtineam un vot in Parlamentul European in care pentru prima data se recunoaste ca prin Pactul Ribendrop – Molotov Romaniei i-au fost smulse teritorii care nu i-au mai fost returnate”. (Mara Ion)

Leave a Reply