CCIA Timis lanseaza o noua serie a cursului “Auditor intern in domeniul calitatii”. Certificatele obtinute de absolventi au recunoastere nationala si internationala (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, anunta organizarea unei noi serii a cursului “Auditor intern in domeniul calitatii” (COR 214130).


Cursul prezinta explicit cerintele standardului ISO 9001:2015, standard ce implica abordarea pe baza de proces (ciclul PDCA) si gandirea pe baza de risc (riscuri si oportunitati in afaceri).

Totodata, cursul contine un modul si aplicatii privind evaluarea si tratarea riscurilor si oportunitatilor afacerii si trateaza procesul de audit conform cerintelor noului standard ISO 19011:2018 – Linii directoare pentru auditarea sistemelor de management.

Cursul se adreseaza personalului care coordoneaza sau participa la evaluarea prin audit a sistemului de management al calitatii din cadrul firmelor care intentioneaza, sunt in curs de implementare sau au implementat un sistem de management al calitatii conform ISO 9001:2015 – instrument eficient de optimizare a proceselor interne, respectiv de castigare a increderii clientilor.

Tematica cursului vizeaza aspecte privind – notiuni generale privind calitatea; principiile managementului calitatii; cerintele noului standard ISO 9001:2015.

Auditul calitatii (audituri interne, clasificarea auditurilor, etapele auditului intern, selectarea auditorilor, responsabilitatile personalului implicat in auditul intern, tehnici de comunicare, recomandari pentru auditat).

Auditorul in domeniul calitatii se ocupa, in principal, cu planificarea procesului de audit, colectarea si structurarea informatiilor specifice procesului de audit, analiza si aprecierea conformitatii si eficacitatii sistemului de management al calitatii, examinarea documentelor referitoare la sistemul de management al calitatii, intocmirea documentelor specifice procesului de audit.

Auditurile calitatii ajuta managementul de varf al organizatiei sa ia deciziile necesare, respectiv sa aloce adecvat resursele in vederea imbunatatirii performantei, a optimizarii rezultatelor, prin evidentierea punctelor forte si punctelor slabe ale organizatiei.

Auditul calitatii constituie un mod adecvat de evaluare a sistemului de management al calitatii existent si trebuie inteles de catre toate partile implicate ca un proces instructiv si constructiv, care nu are drept scop blamarea organizatiei sau pedepsirea personalului auditat. Astfel, auditul calitatii nu cauta vinovati, ci dovezi obiective (nu impresii) privind oportunitatile de imbunatatire a sistemului de management al calitatii.

Perioada: 30 septembrie – 30 octombrie 2019, dupa urmatorul program:

   – 30 septembrie – 11 octombrie – Pregatire teoretica (luni – vineri, intre orele 1630-2030)

   – 12 octombrie – 30 octombrie – Pregatire practica (realizarea portofoliului).

Loc de desfasurare: Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 22.

Lector: Lucian Tarabic, director S.C. Qualitarium S.R.L. Timisoara, consultant calitate cu 22 ani de experienta in domeniu, auditor international inregistrat la TÜV Austria si Bureau Veritas Paris.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si de Ministerul Educatiei Nationale. (I.P.)

Leave a Reply