Topul spitalelor romanesti in care se cere mita! VEZI pe ce loc se situeaza Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara

Topul spagilor din spitalele romanesti, intocmit in cadrul unui proiect al Ministerului Sanatatii, care a avut drept scop monitorizarea performantelor operationale in domeniul combaterii mitei, releva faptul ca, in ciuda cresterii exponentiale a salariilor din sistemul medical, plicul cu bani ramane un “obicei” mioritic la care nu se poate renunta atat de usor.


Raportul realizat de Anti-Bribery Synergy, un organism acreditat international si cu operatiuni la nivel global specializat in audit, evaluare si certificare a sistemelor de management anti-mita, se bazeaza pe raspunsurile oferite de pacientii a 352 de unitati medicale din intreaga tara la intrebarea “Vi s-au solicitat bani sau atentii de catre medici sau asistente?”.

In total, au fost primite 3.800 de raspunsuri afirmative, pacientii plasand nu mai putin de 7 spitale din Capitala printre primele 10 cele mai “corupte” institutii medicale din tara.

Este vorba despre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, care detine locul intai, la mare disputa cu Spitalul Judetean de Urgenta din Braila, urmat de alte 6 spitale renumite din Capitala, potrivit topului intocmit de Anti-Bribery Synergy.

Dupa cum se poate remarca din clasamentul celor 352 de spitale din tara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara ocupa “doar” locul 27, cu 39 de raspunsuri pozitive, in timp ce Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu din Timisoara, cu 18 raspunsuri pozitive, ocupa locul 67. (M.I.)

 

Leave a Reply