Inca trei consumatori de droguri, prinsi de agentii Politiei Locale Timisoara si predati BCCO pentru continuarea cercetarilor. In ultimele luni, 28 de tineri au fost surprinsi cu canabis sau etnobotanice

Politia Locala Timisoara devine, pe zi ce trece, o autentica anexa operativa a Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO), dupa ce, in ultimele luni, subalternii colonelului in rezerva Dorel Cojan au descoperit si predat structurii specializate din Politia Nationala nu mai putin de 28 de persoane care consumau droguri in parcuri si pe strazile orasului.


Ultimii trei amatori de canabis au fost prinsi, azi-noapte, in Parcul Botanic, un loc tot mai frecventat de posesorii de jointuri sau substante etnobotanice.

Dupa cum ne-a comunicat Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale, cei trei tineri au devenit agitati la aparitia politistilor aflati in patrulare.

“Acestia au fost legitimati, constatandu-se ca au varstele intre 19 si 22 de ani si domiciliile in Ramnicu Valcea, Vulcan si Zlatna. Asupra unuia dintre ei s-au gasit fragmente vegetale susceptibile a avea proprietati psihoactive, despre care a declarat ca le-a cumparat de la o persoana necunoscuta. Politistii locali au procedat la efectuarea demersurilor pentru preluarea cazului de catre politistii din cadrul Brigazii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate Timisoara in vederea continuarii cercetarilor”, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Locale.

In acest context, oamenii legii trag un semnal de alarma cu privire la numarul semnificativ de tineri care consuma astfel de substante periculoase. In ultimele luni, un numar de 28 de persoane au fost depistate de politistii locali consumand substante interzise pe strazile Timisoarei.

De asemenea, de la inceputul anului si pana in prezent, politistii locali au constatat in Parcul Botanic nu mai putin de 8 infractiuni si au aplicat peste 40 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru nerespectarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

De remarcat ca, alaturi de echipajele Politiei Locale, in Parcul Botanic din Timisoara patruleaza si celelalte forte din sistemul integrat de ordine publica. (Mara Ion)

Leave a Reply