Vacanta pe BANI PUBLICI! Opt sefi din Primaria Timisoara sunt acuzati ca s-au plimbat cu baloanele cu aer cald, in Turcia, in timpul perfectarii contractului tramvaielor in valoare de 33 milioane de euro

Membrii delegatiei Primariei Timisoara care, in perioada 9-14 septembrie, s-au deplasat in Turcia pentru discuta cu reprezentantii fabricii unde s-a inceput construirea tramvaielor comandate de municipalitatea de pe Bega, sunt suspectati ca au transformat deplasarea in interes de serviciu intr-o autentica vacanta platita din bani publici.


Din documentele interne ale Primariei rezulta ca scopul deplasarii in Turcia a celor opt sefi din Primaria Timisoara a fost legat, strict, de incheierea ultimelor formalitati ale contractului privind fabricarea a 16 tramvaie, in valoare de 33 milioane de euro.

Trimisii Primariei Timisoara la Ankara au fost Culita Chis – sef al Directiei Generale Drumuri, Poduri, Parcaje si Retele de Utilitati din cadrul Primariei Timisoara si membru in Consiliul de Administratie al Societatii de Transport Public Timisoara (STPT), Adrian Colojoara – sef Serviciul Transport, Nastasia Pop – sef Biroul Generare si Management Proiecte Edilitare, Loredana Sibian – sef Serviciul Proiecte Edilitare, Cristina Bozan – consilier juridic la Serviciul Juridic, Simona Moldovan – consilier Directia Generala Drumuri, Poduri, Parcaje si Retele de Utilitati, Vlad Cheta – Biroul monitorizare trafic, si Sanda Grebla – sefa UIPACEC – Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca si Capitala Europeana a Culturii, care ar fi trebuit sa fie conectati la importanta misiunii.

Adica, netezirea eventualelor asperitati tehnice de pe contractul in valoare de 33 milioane de euro.

Spre surprinderea generala, reporterii Libertatea au descoperit ca unii membri ai delegatiei de la Timisoara au avut timp sa se deplaseze tocmai in Cappadocia, la peste 300 kilometri de Ankara, pentru a face plimbari aeriene cu baloanele cu aer cald.

Persoana care a tradat secretul delegatiei timisorene deplasata in Turcia a fost Loredana Sibian, sef Serviciului Proiecte Edilitare, care a postat pe Facebook fotografii de la Cappadocia, confirmand si faptul ca s-a plimbat cu celebrele vehicule aeriene. Imediat dupa ce reporterii Libertatii i-au cerut primarului un punct de vedere vizavi de vacanta pe bani publici a sefilor din Primaria Timisoara, Loredana Sibian si-a sters fotografia de coperta cu baloanele si a inlocuit-o cu trandafiri roz.

Deocamdata, Nicolae Robu nu a oferit niciun raspuns presei, insa nu este exclus sa fi cerut Corpului de Cotrol al Primarului sa verifice daca, nu cumva, este vorba despre primirea unor cadouri din partea afaceristilor turci, ceea ce s-ar traduce, legal, in primirea de foloase necuvenite, adica, mai pe sleau spus, o autentica infractiune de coruptie… (V.E.)

Sursa foto: libertatea.ro

Leave a Reply