PERCHEZITII. Agentiile din Timisoara ale unei firme de pariuri sportive si jocuri de noroc, “calcate” de politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice. VEZI ce cauta oamenii legii

Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis efectueaza, la aceasta ora, perchezitii la punctele de lucru ale unei societati de pariuri sportive si jocuri de noroc din Timisoara si de pe raza judetului, care este acuzata ca, timp de trei ani, ar fi instalat si utilizat programe de calculator fara licenta.


Perchezitii din Timis au loc in cadrul unei ample operatiuni declansate la nivel national de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in timpul careia sunt efectuate 59 de perchezitii in Bucuresti si in 36 de judete.

In cauza, sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de reproducere neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator in oricare dintre urmatoarele modalitati: instalare, stocare, rulare sau executare, afisare ori transmitere in retea interna.

Din cercetari a rezultat ca reprezentantii unei societati avand ca obiect principal de activitate „Activitati de jocuri de noroc si de pariuri” ar fi instalat si utilizat, in perioada 2016 – 2019, programe de calculator fara licenta, aducand astfel prejudicii materiale si de imagine titularilor drepturilor de autor“, se mentioneaza intr-un comunicat al IGPR.

In cadrul actiunii, vor fi puse in aplicare 5 mandate de aducere a persoanelor banuite, care vor fi conduse la sediul P.I.C.C.J., in vederea audierii si dispunerii de masuri legale.

La activitati participa si politisti din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, specialisti de la Institutul National de Criminalistica, precum si politisti de investigare a criminalitatii economice din cadrul a 35 de inspectorate de politie judetene.

Reamintim ca, in urma cu trei ani, politistii au mai efectuat perchezitii intr-un dosar national cu aparate de jocuri de noroc neautorizate, in urma carora, din salile din tara, au ridicat aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro si peste 4000 de dolari.

Totodata, acestia au gasit si aur la sediile unor societati comerciale, asa ca au confiscat 1 kilogram de aur si 100 de monede de aur si argint, dar si 2 lingouri. Pentru ca aveau banuieli ca in unele cazuri mecanismele aparatelor electronice erau modificate astfel incat banii sa nu ajunga la jucatori, anchetatorii au ridicat si 77 de aparate de joc neautorizate. De asemenea, 8 persoane au fost retinute si 14 au fost puse sub control judiciar. (V.E.)

Foto: arhiva

2 thoughts on “PERCHEZITII. Agentiile din Timisoara ale unei firme de pariuri sportive si jocuri de noroc, “calcate” de politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice. VEZI ce cauta oamenii legii

  1. Aceasta firma fantoma “condusa” de un tigan pe nume Sorin Gheorghe, nu a platit licente pc, face evaziune fiscala la greu si insala jucatorii neacordandu-le castiguile, invocand ca e frauda de soft. Am inteles ca isi bate joc de angajati oferindu le salarii de mizerie si exploatandu i la maximum. Acest tigan va face puscarie.

  2. Aceasta firma fantoma “condusa” ( ABC BETTING SRL) de un tigan pe nume Sorin Gheorghe, lucreaza prin interpusi, nu a platit licente pc, face evaziune fiscala la greu si insala jucatorii neacordandu-le castiguile, invocand ca e frauda de soft. Am inteles ca isi bate joc de angajati oferindu le salarii de mizerie si exploatandu i la maximum. Acest tigan va face puscarie.

Leave a Reply