Tigari de contrabanda de peste 1 milion de euro confiscate la o vama din vestul tarii! Marfa era ascunsa intr-un TIR cu ambalaje pentru piese auto

Captura uriasa de tigari de contrabanda facuta, marti seara, de catre politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II. Acestia au descoperit, ascunse intr-un automarfar, aproximativ 440.000 pachete de tigari netimbrate, ce urmau sa fie introduse ilegal in tara.


In data de 24.09.2019, in jurul orei 18, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II – Csanadpalota, din judetul Arad, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul roman P.I., in varsta de 30 de ani, cu domiciliul intr-o localitate din judetul Arad, conducand un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF si semiremorca marca KRONE, ambele fiind inmatriculate in Romania. Soferul a declarat ca transporta 26 de paleti cu ambalaje pentru piese auto, prezentand si documente in acest sens.

In baza profilului de risc, politistii de frontiera au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport. Astfel, in semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiti 22 de paleti, ascunsi prin metoda “capac” in spatele celor cu piese auto, care contineau aproximativ 440.000 pachete de tigari netimbrate.

Cantitatea de tigari estimata, in valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza sunt efectuate cercetari sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Totodata, pe numele soferului a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun. (V.E.)

Leave a Reply