Politistii, atac devastator din partea unui lider PSD. “Sa nu mai fie lenesi, sa nu mai fie aroganti. Cred ca-si iau salariile degeaba!”

 

In unele localitati rurale nu exista politisti sau, daca acestia exista, nu au o activitate in strada, pentru siguranta cetateanului.


Aceasta constatare a fost facuta de ministrul Economiei, Niculae Badalau, care este si presedinte PSD Giurgiu, a lansat un atac extrem de dur la oamenii legii si le-a cerut „sa-si faca datoria, sa nu mai fie lenesi, sa nu mai fie aroganti”.

In plus, senatorul a remarcat ca politistii au facut burta si „incep sa cred ca pur si simplu oamenii astia isi iau salarii degeaba”.

Badalau a facut aceste afirmatii la Giurgiu, la intalnirea cu liderii social-democrati locali, inclusiv primarii din judet. Edilii s-au plans ca sunt localitati in care nu mai exista politist sau acesta este vazut la trei zile.

„Un primar din judetul Giurgiu a spus ca a vazut un singur politist, dar in rest rostul politistului de a sti care dau spargeri, care sunt violatori nu mai exista, pentru ca e o organizare proasta. Trebuie sa revenim la vechea organizare sau la o organizare functionala. Politistii au inceput sa devina unii cu burti care nu raspund de nimic, ei ar trebui sa raspunda de fiecare fapta antisociala, pentru aia isi iau banii! Nu isi iau banii sa ne ia carnetele, sa ne terorizeze cu nu stiu ce, isi iau banii sa apere cetateanul, sa ne apere copiii!”, a declarat Badalau citat de Agerpres.

Ministrul a vorbit si despre reorganizarea politiei. „As reveni la posturile de politie din nou. Cred ca ruralul, Romania nu e pregatita la un sistem de politie asa cum este azi, nu functionam asa, cetateanul nu se mai simte aparat! Pai, noi nu platim niste hoti care sa stea cu altii si cu niste incapabili, iertati-mi expresia dura! Ii judec doar pe siguranta cetateanului, nu putem vedea pe strazi tot felul de bande care se bat, se ataca. Trebuie curatat si reorganizat sistemul”, a spus Badalau.

Senatorul social democrat nu crede ca decizia de a scoate politia din zona militara a fost o ideea buna.

„Partea asta cu politia ca noi am scos-o din zona militara si am dus-o in partea civila si au sindicat si au de toate le-a oferit o anumita larghete, dar nu a mai functionat sistemul si asta vedem astazi cu ce se intampla in societate, cu copii morti. Trebuie o alta forma de organizare si de promovare”, a conchis Nicolae Badalau. (I.P.)

Leave a Reply