Inca un secretar de stat din Timis! Florin Gagea, seful ISCTR 5 Vest, avansat la conducerea centrala a institutiei de control rutier

Florin Gagea, seful Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) Timis, a fost avansat in functie, dupa o perioada in care a asigurat conducerea institutiei, in urma demiterii antecesorului sau, Dorin Cutu.


Prin ordin al ministrului Transporturilor, Florin Gagea a fost numit inspector de stat sef la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, functie cu rang de secretar de stat, urmand ca, de luni, sa-si preia postul in primire.

Specialistul din Timis il schimba in functie pe Nistor Duval, patronul unei firme de taxi din Craiova, care n-a rezistat in fruntea ISCTR decat vreo doua luni.

De remarcat ca, in ziua in care a fost schimbat, Duval a coordonat o actiune de control pe drumurile din judetul Iasi, in care s-au aplicat amenzi de peste 300.000 de lei.

“Aceasta numire ma onoreaza, insa, totodata, m-a luat prin surprindere, pentru ca nu ma asteptam ca in aceasta perioada politica tulbure, cu o motiune de cenzura si partide fragmentate, sa fie efectuate schimbari la conducerea institutiilor cu rol de control.

Deocamdata, nu stiu cine va asigura conducerea ISCTR Timis dupa plecarea mea la Bucuresti, acest lucru urmand sa-l stabilim de luni incolo. Oricum, va asigur ca va fi un specialist.

Cu ce ganduri am acceptat aceasta functie onoranta? Sa fac tot ce depinde de mine ca, in perioada ce urmeaza, colegii mei sa beneficieze de conditii de munca si de salarizare cat mai bune. Nu este posibil ca un inspector cu vechine din sistem sa fie platit cu 3.000 de lei, iar la privat sa primeasca peste 2.000 de euro. In ritmul asta, in cativa ani, nu o sa mai avem cu cine lucra”, ne-a declarat Florin Gagea.

De remarcat ca, in conformitate cu ultimele decizii ale Guvernului Dancila, si de aceasta data este vorba despre numirea intr-o functie la nivel central a unui specialist. Florin Gagea este in sistem de 15 ani, rastimp in care a trecut prin toate fazele profesiei, de la inspector simplu, pana la inspector sef la ISCTR Mehedinti si la ISCTR Timis, apoi inspector sef teritorial la Inspectoratul Teritorial Nr. 5 Timis, pentru ca acum sa accepte provocarea finala, inspector de stat sef. (G.I.)

Leave a Reply