Premierul Republicii Moldova, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Vest din Timisoara a primit Medalia de aur. “Cei mai buni consilieri i-am avut din Romania!”

Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, a participat, astazi, la ceremonia oficiala de deschidere a anului universitar 2019-2020 la Universitatea de Vest din Timisoara, ocazie cu care rectorul universitatii, Marilen Pirtea, i-a inmanat Medalia de aur a UVT.


Ceremonia oficiala de deschidere a anului universitar a avut loc, de la ora 10, in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara.

Medalia de aur a UVT, insotita de o diplomă de merit, pe care le-a primit premierul moldovean Maia Sandu, se acorda in semn de suprema recunoastere a meritelor sale la cresterea prestigiului UVT in plan national si international.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, distinctia Universitatii de Vest din Timisoara se acorda pentru meritele deosebite pe care o persoana (fie cadru didactic universitar si de cercetare stiintifica, absolvent al UVT ori persoana din afara UVT) sau o entitate organizationala (facultate, institut de cercetare, editura, agentie etc.) le-a avut in decursul activitatii sale, contribuind la cresterea prestigiului UVT in plan national si international.

Intr-o conferinta de presa care a urmat ceremoniei de acordare a Medaliei de aur, Maia Sandu a laudat institutia de invatamant superior din Timisoara si a mentionat faptul ca, in calitate de ministru in guvernul de la Chisinau, in perioada in care s-a realizat reforma in invatamantul superior de peste Prut, cei mai buni consilieri i-a avut din Romania.

Maia Sandu este absolventa a Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Chisinau, a Academiei de Administrare Publica din Chisinau, unde a obtinut un Master in Relatii Internationale, si a Harvard Kennedy School of Government, Cambridge, SUA, unde a absolvit un masterat in Administratie Publica. A fost numita premier al Republicii Moldova in luna iunie a acestui an, in urma alegerilor parlamentare. (Mara Ion)

Foto: Costi DUMA

2 thoughts on “Premierul Republicii Moldova, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Vest din Timisoara a primit Medalia de aur. “Cei mai buni consilieri i-am avut din Romania!”

  1. Dar pe Tramp cind il invita Pirtea? Chiar este jalnic tot ceia ce se intimpla si ce face acest individ mason Pirtea! Jalnicul om care a cresut si mincat din mina lui Talpos, dar acum la executat pe Talpos, Ciobanu la crescut in masonerie si la uitat ca de executat nu a mai avut sanse caci a murit intre timp Cibanu, altfel si pe ala il executa. jalnic esti mai masonule

  2. Mai baiatule, tu ai probleme mari cu gramatica limbii romane, asa ca termina-ti profesionala si apoi poti avea pareri. Tu, ori ai fost grabit sa-ti expui bashinile emanate de cerebel ori chiar esti neterminat din punct de vedere al anului scolar. Sfat : foloseste mai des cratima si nu te mai baga in treburi universitare….parerea mea.

Leave a Reply