Accidentul rutier in care si-a pierdut viata procurorul Nicolae Popescu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea, a fost provocat de un sofer de TIR prea grabit pe un carosabil umed

Politistii care cerceteaza imprejurarile in care s-a produs accidentul rutier in urma caruia si-a pierdut viata procurorul Nicolae Popescu, 46 de ani, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea, au stabilit faptul ca vinovat de moartea magistratului este un sofer de TIR.


Moartea magistratului a fost violenta si s-a produs, joi seara, pe soseaua care leaga Pitestiul de Ramnicu Valcea, masina sa fiind prinsa intr-un carambol provocat de soferul TIR-ului, Horia S., 58 de ani, din Aiud, care nu a adaptat viteza autotrenului la conditiile de drum.

Din cauza ca nu a pastrat o distanta suficienta in mers, la Valea Ursului a izbit violent din spate Opelul Astra condus regulamentar de Nicolae Popescu, care se afla oprit in coloana. Din impact, Opelul a fost proiectat în autoturismul din fata sa, un Volkswagen Golf, la volanul caruia se afla Marian Ovidiu P., 36 de ani, din Bascov, care la randul sau a fost aruncat intr-o Dacia Logan, condusa, de asemenea, regulamentar de Cristi Constantin N., de 29 ani, din Bascov, care era oprit pentru efectuarea virajului stanga la intersectia cu strada Mica.

Din accident a rezultat decesul barbatului din Opel, precum si ranirea usoara a patru persoane. Acestea sunt soferul Volkswagen-ului, care a suferit hematom epicranian si escoriatii de coloana lombara, Maria P., de 58 de ani, si doi baieti in varsta de doi si sase ani, pasageri in Volkswagen. Minorii au fost transportati la Spitalul de Pediatrie Pitesti, unde medicii au stabilit ca acestia nu erau raniti, ci, de spaima, facusera atac de panica,.

Conducatorii auto au fost testati si niciunul nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Soferul TIR-ului va fi cercetat pentru omor din culpa si vatamare corporala. (V.E.)

Leave a Reply