BREAKING NEWS! Pe lista viitorului guvern PNL se afla si doi banateni: rectorul UVT, Marilen Pirtea, la Educatie, si Marcel Vela, fostul primar din Caransebes, la Interne    Un grup de sapte membri ai CSM, printre care si judecatorul timisorean Mihai Balan, cer revocarea presedintei Lia Savonea, pentru o serie de nereguli manageriale    Lipsa de performanta a lui Nicolae Robu in fruntea PNL Timis ar putea sa duca la inlocuirea acestuia cu deputatul Marilen Pirtea    Doi politisti din cadrul IPJ Timis care au parasit sistemul in urma unor presiuni sau incidente, vor fi prezenti, maine seara, de la ora 19, la emisiunea Cronica rutiera, a TV Europa Nova Timisoara    Norvegienii, nemultumiti ca UEFA a permis accesul copiilor pe Arena Nationala: "Este o mare gluma. Asta nu e o pedeapsa, e bataie de joc!"    Actrita Tamara Buciuceanu Botez a decedat la varsta de 90 de ani

Eurodeputatul Maria Grapini ataca Olanda, pe care o considera o tara de risc major! “Ne creeaza mari probleme, de la evaziuni fiscale pana la atentat la copii”

Olanda este o tara de risc major si creeaza mari probleme, de la evaziuni fiscale pana la atentat la copii, si ar trebui sa fie vizata de o analiza privind statul de drept, a declarat miercuri, la Bruxelles, in cadrul unei intalniri cu jurnalisti romani, eurodeputata PSD Maria Grapini.

Comentariul ei vine in contextul unei declaratii facute de candidatul Belgiei pentru postul de comisar european in timpul audierii, de miercuri, din cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului European.

Didier Reynders, comisarul desemnat al Belgiei pentru Justitie, a afirmat ca prin noul mecanism, care face o legatura intre respectarea statului de drept si alocarea fondurilor UE, vor fi monitorizate in mod egal toate statele UE, dar ca va exista o concentrare pe tarile cu risc.

In acest context, eurodeputata PSD Carmen Avram a intrebat retoric, in cadrul intalnirii dintre mai multi eurodeputati PSD si jurnalisti romani, “care sunt tarile cu risc pe care le cunoasteti in Europa?”.

Maria Grapini a avansat un raspuns propriu. “Eu m-as referi la Olanda, de exemplu, care ne creeaza mari probleme, de la evaziuni fiscale pana la atentat la copii. Nu va suparati, pentru mine Olanda este o tara de risc major si foloseste tarile din Est pe scara larga. Ce s-a intamplat Olandei? De ce nu se face o analiza privind statul de drept?”, a spus Maria Grapini.

“Cum circula pedofilii liberi? Eu am fost in Comisia de control Europol, si nu respecta regula de a anunta institutional statele membre vizavi de acesti oameni liberi care umbla prin tarile din Est”, a adaugat ea.

Ea a precizat ca lucrurile stau la fel de prost din punctul de vedere al evaziunii financiare in cazul Olandei.

“Sa nu ne gandim totusi numai la Malta, Romania, Ungaria, Polonia si Bulgaria. Evaziunea cea mai mare constatata a fost acum in ultima perioada in cinci-sase state care nicidecum nu sunt din Est”, a mai spus Grapini. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: