PET-ul, moneda forte! Timp de 10 zile, timisorenii pot cumpara legume si fructe de la Carrefour, platind cu ambalaje din plastic

Clientii unuia dintre cei mai mari retaileri din Romania vor putea cumpara fructe si legume de la producatorii locali in schimbul ambalajelor din plastic.


Timp de 10 zile, fiecare PET valoreaza un fruct sau o leguma, in cadrul unei campanii de colectare a ambalajelor din plastic care se deruleaza in reteaua magazinelor Carrefour din Cluj, Constanta, Oradea, Timisoara, Buzau si Bucuresti.

Plata cu PET-ul va functiona in sase supermarketuri Carrefour, conform urmatorului program:

Carrefour Cluj si Carrefour Constanta, intre11 si 20 octombrie.

Carrefour Oradea si Carrefour Timisoara, intre 25 octombrie si 3 noiembrie.

Carrefour Buzau si Carrefour Park Lake Bucuresti, intre 8 si 17 noiembrie.

Felician Cardos, manager de mediu la Carrefour Romania, a declarat: „Plata cu PET-ul, parte a programului Punem pret pe plastic, reprezinta o initiativa strategica din programul de sustenabilitate al Carrefour Romania. Succesul pe care l-a avut programul in Bucuresti ne convinge ca suntem pregatiti sa luam plasticul in serios si sa il folosim inteligent“.

Acest program a debutat la Carrefour Baneasa, in perioada 9-21 iulie, iar in cele doua saptamani au fost adunate 25.000 de PET-uri, care au fost date la schimb pentru 6 tone si jumatate de legume si fructe. Cele mai cautate au fost vinetele, ardeii kapia si varza. (I.P.)

Leave a Reply