RASCOALA de la Solduba! Locuitorii dintr-un sat terorizat de 3 hoti au luat cu asalt sediul IPJ Satu Mare. “Oameni traiesc cu frica in casele lor si nimeni nu ia nicio masura!”. Mascatii i-au saltat pe talhari

Interventie in forta a mascatilor de la IPJ Satu Mare in localitatea Solduba, sat aflat la circa 35 de kilometri de municipiul de pe Somes, dupa ce zeci de codreni au luat cu asalt sediul inspectoratului judetean de politie pentru a reclama teroarea la care sunt supusi de trei talhari, care au spart zeci de locuinte, si a cere solutionarea problemei, pentru a nu se ajunge la acte de linsaj public.


Tupeul infractional al celor trei hoti a ajuns pana intr-acolo, incat au inceput sa intre peste proprietarii caselor, ziua in amiaza mare, si furau tot ce li se parea de valoare.

Paradoxal, politistii din Homoroade, comuna din care face parte si Solduba, cunosteau identitatea celor trei raufacatori, insa au tot tolerat furturile – care s-au intetit in ultimul an – sub pretextul ca legea nu le-ar da voie sa-i retina, intrucat prejudiciul ar fi prea mic.

O atitudine pasiva, incurajatoare pentru hoti, care, in ultima luna, in decurs de doar zece zile, au spart nu mai putin de 9 case, de unde au sustras tot ce le-a stat la indemana: de la dune de pat si perne, pana la aparate electrocasnice si butoaie de tuica si de vin.

In disperare de cauza, oamenii din Solduba s-au solidarizat si anuntat un protest in fata Prefecturii Satu Mare.

Pentru a nu sifona imaginea alesilor judetului, adunarea nu a fost autorizata, motiv pentru care, in data de 15 octombrie, au navalit peste inspectorul sef al IPJ Satu Mare, comisarul sef Sorin Stan, instalat la sefia institutiei in iunie 2018, pe care l-au somat sa rezolve aceasta problema a comunitatii, inainte ca satenii sa inceapa sa-si faca singuri dreptate.

”In urma celor intamplate in ultima perioada la Solduba, ma refer la spargerile de locuinte, am hotarat cu cativa consateni sa ne strangem in data de 15.10.2019, ora 9,30, sa mergem in audienta la seful politiei Satu Mare. Si la prefect, pentru a semnala si a le aduce la cunostinta ce se intampla acolo.

Nu se mai poate ca 3 indivizi sa terorize o comunitate si nici o institutie abilitata sa nu ia nici o masura. In decurs de 10 zile au avut loc 9 spargeri de locuinte si asta se intampla de cativa ani.

Oameni traiesc cu frica in casele lor, vaduvele se muta una la alta de frica hotilor. Toti cei interesati din localitatea Solduba sunt asteptati in data de mai sus mentionata in numar cat mai mare in fata sediului Politiei Satu Mare.

Treziti-va SOLDUBENI, toti aveti casi frumoase si imbracate, le lasam prada unor talhari?! Toti aveti parinti, bunici, ganditi-va si la ei, ca nu dorm noptile! Ne rugam lui Dumnezeu sa fie cu noi, sa ne fereasca de rele, Doamne ajuta!”, a fost mesajul public care i-a solidarizat pe codreni.

Pentru a se evita linsarea celor trei talhari, cu varste de 17, 21 si 26 de ani, conducerea IPJ Satu Mare a trimis la fata locului luptatori din trupele speciale, care i-au saltat si i-au condus la arest, toti trei urmand sa fie prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Deocamdata, celor trei indivizi, doi tigani si un roman, dupa cum spun victimele, li s-au retinut o serie de spargeri si furturi comuse in comuna Certeze, cea mai bogata comuna din Romania. Mobilizarea fara precedent a satenilor din Solduba contureaza ideea ca, mai nou, pe plaiurile mioritice, legea se aplica doar cand populatia ajunge in pragul rascoalei si ameninta cu aplicarea legii talionului… (G.I.)

One thought on “RASCOALA de la Solduba! Locuitorii dintr-un sat terorizat de 3 hoti au luat cu asalt sediul IPJ Satu Mare. “Oameni traiesc cu frica in casele lor si nimeni nu ia nicio masura!”. Mascatii i-au saltat pe talhari

  1. Nici nu este de mirare de vreme ce in Las Fiebinti avem:hotyl profesionist al satului,femeia care acorda placeri pe bani,etc.si asta pe PRO TV la ora de maxima audienta! Aferim!

Leave a Reply