RAZBUNARE. Demisa din functia de director, dupa ce a refuzat sa retina la sol avioanele TAROM cu care parlamentarii au “zburat” la Bucuresti ca sa voteze motiunea. Printre cursele vizate, si cea de la Timisoara

Director general al companiei aeriene TAROM, Madalina Mezei a fost demisa din functie, marti, la nici patru luni de la numirea la conducerea companiei aviatice.


Demiterea sa vine in conditiile in care, in cadrul unei sedinte restranse a liderilor PSD, tinuta pe 9 octombrie, cu o zi inaintea votului pentru motiunea de cenzura, s-a discutat posibilitatea ca TAROM sa anuleze a doua zi patru curse interne cu destinatia Bucuresti.

Mai exact, era vorba de zborurile care decolau din Timisoara, Oradea, Baia Mare si Suceava, iar scopul ar fi fost ca unii parlamentari ce urmau sa voteze motiunea de cenzura aflati in acele localitati sa nu mai poata ajunge la timp in Parlament sa isi exercite votul.

“Da, pot sa confirm ca Razvan Cuc mi-a cerut sa retin la sol aeronavele. I-am spus ca nu se poate, ca nu exista niciun motiv si ca ar fi vorba despre un abuz. In plus, compania TAROM nu poate fi implicata in asa ceva, in chestiuni politice. Cand am fost adusa la TAROM am specificat clar ca nu fac niciun fel de politica, doar sa-mi respect sarcinile profesionale si sa eficientizez societatea, ceea ce am si facut”, a declarat Madalina Mezei pentru Ziua News.

Informatia a fost confirmata si de surse din PSD, care au mai adaugat ca a existat si un plan B, respectiv ca in cazul in care nu pot fi anulate cursele, invocandu-se motive tehnice sau meteorologice, sa fie cumparate toate biletele ramase libere, avand in vedere ca nu toti parlamentarii care urmau sa se deplaseze la Bucuresti isi cumparasera, deja, bilete.

Subiectul a fost adus in atentia opiniei publice si de Ludovic Orban, acesta declarand miercuri, la B1 TV, ca directorul Tarom a fost demis marti seara, pentru ca nu ar fi fost de acord sa tina la sol avioanele in ziua motiunii de cenzura.

“Sunt foarte multi in Tarom cei care spun ca demiterea directoarei este pentru ca ea a refuzat sa tina avioanele la sol la motiunea de cenzura, ca sa nu vina parlamentarii pentru ca erau cursele de la Iasi, Timisoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opozitiei si care daca n-ar fi aterizat la timp, nu puteau sa vina sa voteze motiunea. Asta se vorbeste la Tarom, sa nu credeti ca inventez”, a declarat Ludovic Orban.

Inainte de declaratia lui Orban, ministrul Transporturilor Razvan Cuc a declarat, la Antena 3, ca nu este nimic adevarat si ca directorul general TAROM a fost schimbat pentru ca nu a vrut sa semneze un contract pentru achizitia de avioane, asa cum stabilise Consiliul de Administratie. (Mara Ion)

Leave a Reply