TVR Timisoara, Iulius Town si antreprenorul Ovidiu Sandor, vedete la Gala Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis. Cu o zi inaintea galei, o premiera pentru sistemul cameral romanesc

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, in data de 25 octombrie, Gala Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis. Aflat la cea de-a 26-a editie, Topul Firmelor a devenit un eveniment de referinta pentru mediul economic din vestul tarii, fiind cartea de vizita a succesului si a performantei in afaceri a intreprinzatorilor din Timis.


In cadrul unei conferinte de presa, Florica Chirita, directorul executiv al CCIAT, a dezvaluit faptul ca printre vedetele Galei Excelentei in afaceri din acest an se vor numara TVR Timisoara, studioul regional al Societatii Romane de Televiziune pe partea de vest a tarii, antreprenorul Ovidiu Sandor, dar si compania Iulius Town.

“TVR Timisoara va primi un trofeu de excelenta pentru 25 de ani de activitate si pentru buna colaborare cu CCIAT, compania Iulius Town – pentru cea mai mare investitie din judetul Timis, iar antreprenorul Ovidiu Sandor, pentru distinctiile primite pe plan national si international”, a anuntat Florica Chirita.

De altfel, nu mai putin de 212 firme, care in ultimii sapte ani s-au aflat pe una dintre cele trei trepte ale podiumului, vor fi distinse cu Trofeul de Excelenta.

Clasamentul reuneste 10.232 firme, care au indeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un numar de 31.118 care au depus bilantul contabil pentru exercitiul financiar al anului 2018. Dintre acestea, sunt evidentiate 1.814 firme care au reusit sa se claseze pe unul dintre primele trei locurile ale topului, structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, Silvicultura, Pescuit; Constructii; Servicii; Comert; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) si 5 clase de marime.

Topul Firmelor din acest an, editia cu numarul 26, l-am organizat sub semnul internationalizarii. Ne-am gandit la necesitatea promovarii produselor autohtone pe pietele externe, de aceea am intarit legaturile camerale cu omologii nostri din alte tari. Inca din ianuarie 2019, am plecat in misiuni economice in strainatate, am fost peste tot, inclusiv in Spania, Grecia si Rusia, unde am constatat ca ar exista un interes pentru mediul de afaceri din zona noastra.

Tocmai de aceea, in premiera pentru sistemul cameral, vom organiza un forum international, la care vor participa peste 40 de companii din Rusia, Grecia, Cehia si Romania, care doresc sa importe marfuri de la noi, sa-si gaseasca parteneri de afaceri in judetul nostru.

Este vorba despre un eveniment de mare anvergura, de care poate sa profite orice firma care doreste sa-si vanda produsele in afara. Mai cu seama ca vor veni si firme din tarile vecine,  Serbia si Ungaria, dar si din Italia”, a mai declarat Florica Chirita, directorul executiv al CCIAT.

Astfel, in preziua galei de excelenta, in 24 octombrie, va avea loc o premiera pentru sistemul cameral romanesc, Forumul international de afaceri, la care vor participa reprezentin a peste 40 de firme, din patru tari. Evenimentul este organizat in contextul misiunilor economice si al vizitelor organizate de CCIA Timis in cursul acestui an in Republica Ceha, in Federatia Rusa, la Moscova si Saint Petersburg si in Grecia, la Salonic.

Scopul evenimentului il reprezinta valorificarea oportunitatilor de afaceri si investitii dintre Judetul Timis si aceste tari si regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, cresterea numarului investitiilor straine in judetul Timis si promovarea produselor autohtone pe aceste piete.

La discutii au fost invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, ai administratiei publice locale, ai institutiilor si serviciilor deconcentrate care reglementeaza functionarea unei firme in Romania, universitati, corpul diplomatic al tarilor participante acreditat in Romania si al Romaniei in aceste tari.

Sa mai spunem ca Gala Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis, care va avea loc la Centrul Regional de Afaceri, reuneste peste 800 de participanti – reprezentanti ai mediului de afaceri, inalti oficiali ai administratiei publice centrale, regionale si locale, diplomati, reprezentanti de marca ai mediului academic, magistrati, asociatii de afaceri si camere de comert din tara si strainatate si colaboratori si parteneri ai CCIA Timis. (G.I.)

Topul firmelor din judetul Timis 2018 poate fi consultat AICI

Leave a Reply