Jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara atrag atentia suporterilor care vin pe stadioane, in acest sfarsit de saptamana, sa nu aduca materiale pirotehnice, bannere care incita la ura sau corpuri contondente

Jandarmi din Gruparea Mobila Timisoara asigura masuri de ordine si siguranta pe timpul desfasurarii unor competitii sportive care au loc in acest sfarsit de saptamana.


Astfel, sambata, 26 octombrie a.c. este asigurata ordinea la meciul de fotbal ce are loc pe stadionul „Stiinta” intre echipele ASU Politehnica Timisoara si Dunarea Calarasi, la meciul de fotbal dintre echipele Becicherecu Mic si Universitatea Craiova 1948, iar duminica, 27 octombrie a.c., la meciul de fotbal dintre echipele CSM Resita si UTA.

Intrarea in stadioane, accesul publicului, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului se asigura de catre societatile de paza contractate de organizatori.

Cu doua ore inainte de inceperea competitiilor, pana la terminarea acestora, se interzice vanzarea si consumul de bauturi alcoolice in zonele apropiate arenelor sportive.

Pentru ca evenimentele sportive sa se desfasoare in conditii de siguranta, jandarmii recomanda suporterilor sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice si sa nu introduca in stadioane obiecte care pot pune in pericol securitatea participantilor.

“Legislatia in vigoare interzice persoanelor fizice detinerea, folosirea sau efectuarea oricaror operatiuni cu materiale pirotehnice, fara drept. Este interzis accesul in stadioane cu substante toxice, bauturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale ori alte asemenea obiecte confectionate pentru taiere, impungere sau lovire. Este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta”, atrage atentia lt. col. Emilia Finata, purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara.

Participantii la manifestarile sportive trebuie sa respecte masurile stabilite de catre organizatori si fortele de ordine, pe traseele catre locul de desfasurare a acestora, in apropierea si in incinta arenelor.

Pentru indeplinirea misiunilor ce ii revin, Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara coopereaza cu inspectoratele judetene de politie, pentru situatii de urgenta si jandarmerie. (I.P.)

Leave a Reply