Procurorul timisorean Ciprian Dorobantu, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare, cu suspendare! CSM va decide daca va fi exclus din profesie sau va beneficia de clementa ca si judecatorul Damian Dolache

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat, astazi, in sedinta publica, hotararea definitiva in dosarul in care fostul procuror de la DNA Timisoara, Ciprian Dorobantu, a fost trimis in judecata pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.


“Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Dorobantu Ciprian impotriva sentintei penale nr.82/PI din 28 septembrie 2018 a Curtii de Apel Oradea, Sectia penala si pentru cauze cu minori. Obliga apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 217 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva”, se mentioneaza in hotararea 335/2019 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In aceste conditii, Ciprian Dorobantu ramane cu condamnarea la 2 ani de inchisoare, pedeapsa suspendata pe un termen de incercare de trei ani, asa cum au decis judecatorii Curtii de Apel Oradea, in septembrie 2018.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, “la data de 6 mai 2016, in jurul orei 15 – 15,20, inculpatul Dorobantu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe strazi (drumuri publice) din municipiul Timisoara, avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr/l alcool in sange”.

Intr-o prima faza, Curtea de Apel Oradea i-a aplicat fostului procuror DNA o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare. A urmat apelul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar sentinta finala a ramas in pronuntare in 28 iunie, cand judecatorii Curtii Supreme au repus cauza pe rol pentru a solicita avizul Comisiei Superioare Medico-Legala din cadrul Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici” Bucuresti cu privire la expertizele privind estimarea retroactiva a alcoolemiei din cazul lui Dorobantu. Astazi, apelul a fost respins ca nefondat.

Chiar si in aceste conditii, datorita crizei de magistrati, Ciprian Dorobantu are sanse sa ramana in sistem, mai cu seama ca exista si un preceden in acest sens. In 28 mai 2019, sapte din zece membri ai CSM au votat ca Damian Dolache, magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, sa nu fie exclus din profesie, chiar daca a fost condamnat la 10 luni de inchisoare cu amanarea executarii pentru ca a fost prins baut la volan.

Mai mult, in timp ce Ciprian Dorobantu a avut o alcoolemie de putin peste 0,8 mg/l, Damian Dolache a fost prins conducandu-si masina pe drumurile publice aproape in coma alcoolica: 1,95 mg/l. (G.I.)

Sursa foto: Adevarul

One thought on “Procurorul timisorean Ciprian Dorobantu, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare, cu suspendare! CSM va decide daca va fi exclus din profesie sau va beneficia de clementa ca si judecatorul Damian Dolache

Leave a Reply