Viitorul ministru de Interne, banateanul Marcel Vela! Acesta a anuntat depolitizarea Politiei si a Jandarmeriei, limitarea mandatelor de inspectori sef, desecretizarea documentelor violentelor din 10 august 2018

Senatorul liberal Marcel Vela, fost primar al Caransebesului, a primit unda verde din partea comisiilor parlamentare pentru a face parte din viitorul Executiv, la Ministerul de Interne.


Au fost 17 voturi pentru si 10 impotriva. In timpul audierii, acesta a declarat ca se impune o reforma a Jandarmeriei, a Politiei Romane, precum si desecretizarea documentelor despre violentele din 10 august, din fata Guvernului.

Vela a mai precizat ca, in ultima perioada, Jandarmeria a facut mai multe greseli, iar Politia s-a aratat incapabila sa gestioneze episoade delicate.

„Inregistram o scadere a increderii populatii in acest institutii esentiale ale statului. Se impune ca impreuna, Guvern si Parlament, sa lucram pentru a initia o reforma pentru depolitizare”, a apreciat ministrul propus.

Vela a indicat ca trebuie reformat cadrul legal sub care functioneaza Jandarmeria si ca mai este nevoie de reorganizarea Politiei Romane, inclusiv limitarea mandatelor de conducere pentru sefii de inspectorate judetene. Desecretizarea tuturor documentelor legate de evenimentele din 10 august, de la protestele din Piata Victoriei, sunt alta urgenta anuntata de Vela. (M.I.)

Leave a Reply