EXCLUSIV. Stenogramele din dosarul de coruptie al OPC Timis demonstreaza rolul denuntatoarei Bianca Bota in preconstituirea de probe. “Dati-i dumneavoastra plicul asta, pentru o sticla de whisky!”

Procurorul Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, a finalizat cercetarile in dosarul de coruptie in care sunt vizate doua inspectoare de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor, Regiunea Vest Timis, si a dispus trimiterea in judecata a Marinelei Ilias (fota 3), fost comisar sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis, si Maria Parvulescu, ambele acuzate de comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata.


Dupa o perioada in care denuntatoarea Bianca Bota (foto 1), in calitate de reprezentant imputernicit al salonului Selena Beauty, din Complexul Bega, a testat instinctul anticoruptie al comisarului sef Sorin Susanu, pe care l-a tot inregistrat cu aparatura montata pe corp de catre tehnicienii DNA, in data de 9.07.2019, a incercat sa-i dea Marinelei Ilias un plic in care se aflau 500 de lei, cu destinatia Sorin Susanu, pentru ca acesta sa-si cumpere o sticla de whisky.

Un gest asa-zis revansator, pentru ca Susanu a primit-o intr-o audienta, in care femeia “cablata” de DNA a incercat sa-l provoace pe comisarul sef regional. Din nefericire pentru eforturile anchetatorilor, Susanu a raspuns legal la cererea Biancai Bota, spunandu-i ca salonul poate fi redeschis imediat dupa ce se remediaza problemele descoperite de catre inspectorii sai veniti in control.

Stenogramele care insotesc rechizitoriul sunt cat se poate de edificatoare pentru modul provocator in care se comporta Bianca Bota, o denuntatoare de profesie, despre care vom mai avea ocazia sa discutam. Iata cum a esuat flagrantul din fata magazinului Bega, pus la cale de procurorii DNA, in data de 9.07.2019.

Bota Bianca: Aa… Cat v-am asteptat… Ce faceti?

Ilias Marinela: V-am pupat! Ce sa fac, uite, ma grabesc sa ajung.

Bota Bianca: Da. Vreau sa va zic ca va multumesc din suflet… eu plec in vacanta si… vroiam sa ma vad cu dumneavoastra, mai am 10 minute si trebuie sa plec la aeroport, masina mi-i…

Marinela Ilias: Aualeu… Doamne…

Bota Bianca: Va multumesc pentru intalnirea cu Susanu, stiu ca ati zis de o sticla de whisky…

Ilias Marinela: Nuuu… sa nu dati cu de astea…

Bota Bianca: Da, da, da…

Ilias Marinela: Nu, nu, nu, nu…

Bota Bianca: Dati-i, va rog.

Ilias Marinela: Veniti din concediu.

Bota Bianca: Dati-i dumneavoastra de o sticla de whisky.

Ilias Marinela: Nu, nu, nu, nu… stati linistita.

Bota Bianca: Haideti, dati-i dumneavoastra ca nu vreau sa… nu stiu doamna Ilias ce sa-i cumpar.

Ilias Marinela: Ii luati… las ca ii luati…

Bota Bianca: … o sticla de whisky…

Ilias Marinela: Si asa el ii plecat acuma… cand vine… in turu 2…

Bota Bianca: Faceti-o pentru mine, cumparati-i ca nu stiu…

Ilias Marinela: Las ca-i iau… cand veniti mergem impreuna… nu, nu, nu… cand veniti atuncea discutam… ma duc acolo la fete?

Bota Bianca: Da, v-am facut programare, da…

La acest moment, intervin politistii judiciaristi sub coordonarea procurorului Lucian Dolcu si o ridica pe inspectoarea Marinela Ilias. Ciudat, in conditiile in care, din acest dialog reiese cu claritate ca inspectoarea refuza explicit mita (bancnote capcanate, probabil, de DNA) pentru Sorin Susanu.

O alta discutie in care se contureaza tendinta Biancai Bota de a preconstitui probe in dosarul de coruptie ce pare “comandat” de Mihaela Ignat, fosta sefa a OPC Timis, are loc in data de 26.05.2019, dupa un control efectuat de o echipa din care a facut parte din Maria Pirvulescu, la magazinul Pantoful Galben, din centrul comercial Kapa, unitate comerciala apartinand SC “Total Royal” SRL Timisoara.

Paradoxal, reprezentantul imputernicit al acestei unitati comerciale, aceeasi omniprezenta Bianca Bota. Aceasta a sunat-o pe Maria Pirvulescu, a instiintat-o ca este reprezentanta operatorului economic controlat, si i-a solicitat o intalnire in fata sediului OPC din cladirea Constructim pentru a purta o discutie. Cu ocazia intalnirii, discutia este inregistrata ambiental de oamenii DNA, iar Bianca Bota insista cu oferta serviciilor gratuite.

Bota Bianca: Buna ziua… Ce mai faceti?

Pirvulescu Maria: Nu mai raspundeti la telefon?

Bota Bianca: Am fost plecata.

Pirvulescu Maria: Da? (neinteligibil)

B.B.: – Va… io am crezut. Am uitat numele dumneavoastra, cum va cheama?

P.M.: – (neinteligibil)…

B.B.: – Ati zis: “Maria”, stiam. stiam Pirvulescu…

P.M.: – Pai, nu e alta Maria, eu is.

B.B.: – Da. Ce va… cu primul control la Selena… l-ati rezolvat, pe ala cu 70 de lei?

P.M.: – Da, in calitate de patroana, aia am scris…

B.B.: – Oai! Mai aveti unghiile?

P.M.: – Da, acuma m-am programat la alt salon.

B.B.: – Unde?

P.M.: – La alt salon.

B.B.: – La alt salon? Pai, n-ati zis ca: “Un an de zile veniti la noi?”

P.M.: – Pai, nu ati spus, ca io… asa…

B.B.: – Asta ati zis… pe timpul controlului…

P.M.: – Nu am zis…

B.B.: – Cum nu ati zis? (rade)

P.M.: – Am zis, asa…

B.B.: – Dar, mergeti, doamna, un an de zile! Am vorbit cu Sele.. cu..

P.M.: – Da?

B.B.: – Cuu…

P.M.: Acuma, lasa ca… tura viitoare, venim.

Potrivit procurorului de caz, Lucian Dolcu (foto 2), faptele celor doua inculpate, constand in aceea ca, “in perioada 21-24.05.2019, cu ocazia desfasurarii activitatii de control la SC “Selena Beauty” SRL, a propus si pretins reprezentantilor societatii comerciale (legali sau imputerniciti) ca, in schimbul neindeplinirii indatoririlor sale de serviciu, in sensul neaplicarii sanctiunii contraventionale a amenzii in cuantum de 9.500 de lei, sa beneficieze ea si colega ei – inculpata Ilias Marinela, timp de un an, de foloase constand in servicii de coafura/cosmetca/manichiura/pedichiura, fara a achita costul acestor servicii (…) intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita, in forma continuata”.

De remarcat stradania Biancai Bota – persoana apropiata de Mihaela Ignat, succesoarea Marinelei Ilias la conducerea OPC Timis, cu care se afla in relatii de mare dusmanie – de a produce probe pentru DNA: astfel, in 27.05.2019, i-a inmanat inculpatei Pirvulescu Maria un bilet de avion pentru zborul Timisoara – Bucuresti, din data de 28.05.2019, care a costat 88,33 euro, contravaloarea a 445 de lei, bani pe care i-a achitat din contul firmei SC “Solvest Business Repair” SRL, unde Bianca Bota are calitatea de asociat si administrator.

Daca era vorba despre rezolvarea unei situatii contraventionale in care s-ar fi aflat salonul de cosmetica Selena Beauty – situatie reclamata la OPC, in data de 12.04.2019, de clienta Covaciu Andra, care a sesizat ca pentru un serviciu care costa, conform preturilor afisate pe site, 60 de lei, iar ei i s-a pretins 70 de lei -, de ce biletul de avion a fost achitat din contul altei firme, firma administrata de Bianca Bota?

Mai cu seama, dupa cum a sustinut Maria Pirvulescu in timpul anchetei, ea nu a solicitat acel bilet, ci doar a amintit ca a doua zi urma sa plece la Bucuresti…

Cele doua inspectoare se afla sub masura preventiva a controlului judiciar, avand interdictia de a profesa, iar printre martorii importanti din dosasr se afla imputernicita Bianca Bota si patroana salonului “Selena Beauty”, Danila Ana Maria, care si-a acceptat rolul in aceasta mare “demascare” a coruptiei din cadrul OPC Timis. Despre tarifele neconforme din salonul sau, nicio vorba… (G.I.)

Leave a Reply