Avem un nou guvern! Guvernul Orban a fost validat in Parlament, dupa ce 240 de senatori si deputati au votat “pentru”

S-a terminat votul din Parlamentul Romaniei! Avem un nou premier, in persoana liderului PNL, Ludovic Orban, dupa ce 240 de deputati si senatori au votat pentru validarea listei celor 16 ministri, precum si programul de guvernare al PNL.


“Va multumesc si aveti incredere in noi!”, a declarat Ludovic Orban, noul premier al Romaniei. Acest succes repurtat de noul premier nu ar fi fost posibil daca nu mai putin de sapte parlamentari ai Pro Romania nu ar fi trecut peste decizia liderului Victor Ponta, votand noul guvern.

Semnalul a fost dat de fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar, care a anuntat ca nu este de acord cu decizia lui Victor Ponta, iar partidul ar trebui sa voteze Guvernul Ludovic Orban, pentru a se asigura stabilitatea politica in tara. Grupul parlamentarilor Pro Romania care au incalcat hotararea lui Ponta s-a format in jurul lui Daniel Constantin si a lui Sorin Cimpeanu.

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat ca “boicotul” PSD si Pro Romania de la plenul reunit al Parlamentului a aratat ca cele doua partide sunt interesate doar de “socotelile electorale”.

“Nu-mi aduc aminte, in ultimii 30 de ani, sa se fi intamplat asa ceva, si anume sedinta de investire a unui guvern sa fie boicotata efectiv de doua partide politice care in felul acesta arata clar lipsa totala de intelegere fata de nevoile Romaniei, lipsa totala de respect fata de nevoile romanilor si arata ca nu intereseaza decat socotelile electorale sau toate prostiile pe care le fac cei care inca exercita puterea dupa demiterea prin motiunea de cenzura, fiind partasi la toate nenorocirile care se intampla, astazi, in toate ministerele si la Palatul Victoria”, a spus Orban, in plenul reunit al Parlamentului.

Urmeaza ceremonia de investire, in timpul careia membrii noului guvern vor depune juramantul in prezenta presedintelui Romaniei. (Mara Ion)

Leave a Reply