BREAKING NEWS! Medicul timisorean Radu Blagoe, acuzat ca si-a batut violent propriul fiu, a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile    Primarul Nicolae Robu face un nou apel la timisoreni sa doneze bani pentru Monumentul Revolutiei din 1989, dupa ce intr-o saptamana s-au adunat doar 3.885 de lei    Seful Serviciului de Ambulanta Judetean Caras-Severin, acuzat ca si-a terorizat si santajat fosta iubita, pentru a relua relatia cu el, retinut de procurorii DIICOT    Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara in cazul celor doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, care se lupta cu directoarea Colegiului National "Carmen Sylva"    Ministrul de Interne Marcel Vela a dat marea veste: Dosarul interventiei violente a jandarmilor, din 10 august 2018, din Piata Victoriei, ar putea fi desecretizat chiar astazi    Lucrarile la autostrada A10 Sebes - Turda, Lotul I, intrerupte de instanta de judecata, dupa ce o familie din Oarda de Sus a reclamat faptul ca soseaua de mare viteza trece la 4 metri de casa lor

SENTINTA! Criminalul cu drujba din Timis, 25 de ani de inchisoare si plata unor despagubiri in valoare de 155.000 de euro

Tribunalul Timis a pronuntat, ieri, sentinta in dosarul celei mai atroce crime petrecute vreodata in Timis, in care aradeanul Muntean Dorin Sebastian a fost trimis in judecata pentru omor calificat (cu premeditare si cruzimi), distrugere, violare de domiciliu si loviri si alte violente.

Fapta terifianta s-a petrecut in noaptea de 30/31 ianuarie 2019, in localitatea Sanandrei, dupa ce individul a patruns fara drept intr-o casa, prin decuparea usii de la intrare, inarmat cu o drujba, cu scopul vadit de a-l ucide pe proprietar.

Dupa ce inculpatul a intrat in locuinta, victima L.M.C., care in acele momente dormea, s-a trezit, iar cand l-a vazut pe inculpat in locuinta, a sarit pe geamul unei camere si a fugit in gradina din spatele imobilului, impreuna cu unul dintre fii sai minori.

“Inculpatul a alergat in urmarirea victimei, a ajuns-o si, cu acea drujba, a ucis victima, taind-o in zona gatului, a capului, a membrelor superioare, precum si in alte zone ale corpului”, ne-a comunicat, la vremea respectiva, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Mihaela Pop.

La aproape sapte luni de la trimiterea in judecata, criminalul Muntean Dorin Sebastian, 33 de ani, din Barzava, judetul arad, si-a aflat pedeapsa. Judecatorul care a solutionat dosarul a decis sa-l condamne la 24 de ani de inchisoare pentru omor calificat, 2 ani si trei luni, pentru loviri sau alte violente, 1 an si trei luni, pentru violare de domiciliu si 1 an de inchisoare pentru distrugere.

Dupa contopire, a rezultat o pedeapsa finala de 25 de ani si sase luni de inchisoare. De asemenea, instanta a stabilit cuantumul despagubirilor morale si materiale pe care va trebui sa le achite criminalul din Arad: nu mai putin de 155.000 de euro.

Sotia victimei a obtinut o despagubire de 25.000 de euro, cei doi copii minori, cate 60.000 de euro, in timp ce un alt minor care se afla in casa la momentul tragediei, 10.000 de euro. Daune materiale: 5.000 de lei pentru usa distrusa si alte mici distrugeri in locuinta, si 1186,92 lei, suma care va trebui platita catre Spitalul de Copii “Louis Turcanu” Timisoara.

Ca masura preventiva impusa de instanta, criminalului i s-a interzis sa comunice cu copiii victimei si de a se apropia de acestia la o distanta mai mica de 100 metri pe o perioada de 5 ani, care incepe dupa executarea pedepsei inchisorii. Hotararea 612/2019 pronuntata de Tribunalul Timis nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei. (G.I.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *