Victor Ponta anunta excluderea din partid a opt parlamentari Pro Romania care au votat guvernul. “Nu ne transformam in slugile lui Orban!”

Liderul Pro Romania, Victor Ponta a anuntat ca va lua masuri dure impotriva colegilor sai care, ieri, au votat Guvernul Orban, contribuind decisiv la validarea noului Executiv.


Sigur ca sunt profund dezamagit de faptul ca oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat si aparat in toate situatiile nu au rezistat, azi, (ieri n.r.) in fata presiunilor si ca au ales sa lupte impotriva Pro Romania, a propriilor convingeri si impotriva mea.

O lectie despre oameni din care tot nu reusesc sa inteleg si sa invat de ajuns.

Pacatul lor este, insa, ca au instaurat un Guvern care va face foarte mult rau si oamenii nu ii vor ierta pentru asta. Ne despartim de acesti fosti colegi care au ales sa fie alaturi de Putere. Noi ramanem in Opozitie alaturi de cei care ne voteaza si care au incredere in mine”, a afirmat Victor Ponta.

Cei opt parlamentari Pro Romania vizati de sanctiunile anuntate de presedintele partidului, respectiv excludere, sunt Sorin Cimpeanu, Daniel Constantin, Emilia Meirosu, Mircea Banias, Georgian Pop, Damian Florea, Liviu Iona Balint si Mihai Nita. Dupa cum se poate observa, printre cei carora li se va retrage calitatea de membru al Pro Romania, si co-fondatorul Daniel Constantin…

Desi Victor Ponta a fost criticat de “tradatori” pentru negocierile purtate inainte de votarea guvernului, fara a fi avut mandatul organizatiei, fostul premier spune ca Pro Romania a pornit ca un proiect politic de centru-stanga modern, care sprijina doar profesionalismul in guvernare si ca este dispus sa lupte cu sistemul politic PSD – PNL, pastrand valori de centru-stanga europene.

“Am luptat cu Dragnea si Dancila – nu ne transformam in slugile lui Orban. Este evident ca azi (ieri n.n.) au fost folosite toate fortele impotriva noastra, dar Pro Romania este o necesitate pentru insanatosirea politicii de stanga moderna . Vom merge in continuare pe drumul nostru. Batalia adevarata va fi in 2024, sa scoatem din nou tara din criza (ca in 2012)”, a mai precizat fostul premier. (Mara Ion)

Leave a Reply