Traian Berbeceanu, unul dintre cei mai cunoscuti politisti din Romania, vine la Timisoara pentru a dezvalui modul in care i s-a inscenat un dosar penal

Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, comisarul sef Traian Berbeceanu, iesit la pensie in aprilie 2018, va fi prezent, vineri seara, la Timisoara, pentru a dezvalui modul in care i s-a inscenat un dosar penal de catre oameni din sistem care se simteau amenintati de integritatea sa profesionala.


Aceste confesiuni vor fi facute in cadrul lansarii bestseller-ului „Radiografia unei marsavii judiciare”, ce cuprinde memoriile sale recente, ale unui politist angajat in lupta impotriva crimei organizate din Romania.

„Intre copertile acestei carti va sunt dezvaluite modalitatile perfide si ilegale prin care reprezentanti ai unor institutii judiciare si-au dat mana cu lideri ai crimei organizate, sprijiniti fiind de lucratori ai serviciilor de informatii, urmarind inculparea mea cu orice pret pentru fapte imaginare si inlaturarea mea de la conducerea Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. Toate aceste actiuni au fost generate de teama ca, impreuna cu echipa mea, obtinusem probe care ar fi putut conduce la demararea unor dosare penale pe numele unora dintre ei, la redeschiderea unor cauze in care fusesera anterior cercetati ori la initierea unor cercetari disciplinare”, spune Traian Berbeceanu despre volum.

Din functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a trait evenimente care merita consemnate de istoria contemporana si care constituie o marturie asumata in totalitate de catre autor.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, care are competenta in judetele Alba, Hunedoara si Sibiu, din anul 2005 pana in 2011. In 2007 a primit distinctia de politist al anului in Romania pentru destructurarea unei grupari specializate in furt de fier vechi din judetul Hunedoara, denumita „Hidra”.

Un numar de 49 de persoane au fost atunci trimise in judecata pentru activitati de furt de fier vechi in valoare de milioane de euro din zona industriala a municipiului Hunedoara. De la momentul respectiv, BCCO Alba Iulia a ocupat in fiecare an primul loc pe tara in competitia cu structurile similare. Supranumit „Comisarul Cattani”, Berbeceanu este unul dintre cei mai cunoscuti politisti din Romania, recunoscut pentru integritate si eficienta.

Evenimentul este organizat de Curtea Veche Publishing si libraria La Doua Bufnite, va avea loc, vineri, 15 noiembrie 2019, de la ora 19, in libraria La Doua Bufnite (Piata Unirii nr. 11, Timisoara) si va fi moderat de catre jurnalista Brindusa Armanca. Intrarea va fi libera.

Volumul „Radiografia unei marsavii judiciare” de Traian Berbeceanu va putea fi achizitionat in cadrul evenimentului, ori de pe curteaveche.ro. (I.P.)