BREAKING NEWS! Procuroarea DNA Ionela Balan este acuzata ca a clasat un dosar de coruptie in care au fost cercetati medicii timisoreni Virgil Paunescu si Ciprian Bogdan    Instantele de judecata au anulat definitiv amenda de 10.000 de lei primita de Primaria Timisoara de la OPC Timis, in cazul „Ghilotina”    Foarte multi directori de institutii deconcentrate din Timis vor fi inlocuiti in perioada urmatoare, a anuntat liderul PNL Timis, Nicolae Robu    Judecatoria Timisoara a respins actiunea civila a ofiterului de politie Cristian Spataru, de la Biroul Politiei de Frontiera din cadrul Aeroportului Timisoara, impotriva jurnalistilor de la Sursa de Vest    Catargul in valoare de 40.000 de euro, care urma sa fie montat in Piata Libertatii din Timisoara, nu se mai face, a anuntat Nicolae Robu, din cauza inghesuielii     Vicenzo Moderno, vicepresedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, a anuntat o investitie de peste 30 milioane de euro in Timisoara, unde vor lucra 750 de oameni

Lidia Barac, fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, numita secretar de stat in Ministerul Justitiei. “Incercam sa punem in aplicare cat mai multe proiecte din programul de guvernare”

Fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, Lidia Barac, a fost numita secretar de stat in Ministerul Justitiei, in urma unei decizii semnate de premierul Ludovic Orban, care a si fost publicata, joi seara, in Monitorul Oficial.

Lidia Barac a mai ocupat aceasta functie in perioada 8 aprilie 2010 – 28 iunie 2012, cand ministerul era condus tot de actualul ministru Catalin Predoiu, si era de asteptat ca, in cazul validarii Guvernului, sa revina in echipa fostului titular de la Justitie.

“Cu ce ganduri revin la Ministerul Justitiei? Cu ganduri bune… Vom incerca sa punem in aplicare cat mai multe proiecte din programul de guvernare, in acest mandat scurt, de doar un an. Desigur, toate schimbarile legislative vor fi implimentate doar in urma unei consultari cat mai largi cu reprezentantii sistemului judiciar, cu asociatiile profesionale ale magistratilor. Nu este cazul sa repetam clisul cu greaua mostenire preluata la Ministerul Justitiei, pentru ca tot personalul de la Directia Elaborare Acte Normative este extrem de profesionist”, ne-a declarat noul secretar de stat.

Fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, Lidia Barac a ales sa-si puna roba in cui, in 2017, la varsta de 60 de ani, dupa 37 de ani in care a urcat toate treptele profesiei. Este doctor in Drept, din 1997, iar in perioada 1 mai 2006 – 31 decembrie 2014, cu exceptia anilor in care si-a desfasurat activitatea in cadrul Ministerului Justitiei, a condus Curtea de Apel Timisoara.

A fost distinsa cu Ordinul „Crucea Serviciului Credincios” – clasa a III-a (2001) si Diploma „Meritul judiciar” -clasa a II-a (2002). Este autoarea mai multor carti, cursuri universitare si studii pe teme juridice, printre care, ca titlu de referinta, mentionam “Europa si drepturile omului. Romania si drepturile omului”, publicata in 2001 la Editura Lumina Lex. In prezent, preda cursuri de Drept Civil la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad si Universitatea Tibiscus din Timișoara. (G.I.)