Chirurgul din Timis filmat in timp ce promite ca va restitui mita primita de la o pacienta, trimis in judecata pentru coruptie

Medicul chirug Nicolae Balaci, de la Spitalul Orasenesc Faget, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, fiind acuzat de luare de mita.


Infractiunea de coruptie a fost recunoscuta chiar de medic, in timpul unei discutii cu fiica unei paciente, careia ii promite ca-i va restitui banii pe care i-a primit ca spaga pentru efectuarea unei interventii chirurgicale de varice.

Dupa trei saptamani, i s-a cerut mita inapoi, pentru ca operatia nu a reusit, iar piciorul s-a infectat.

”Eu va dau banii, dar nu mai stiu ce bani mi-ati dat…”, spune medicul, dupa care femeia si fiica ei ii aminesc ca i-au oferit 100 de euro. ”Mi-ati dat 100 de euro? Va dau, nicio problema. Eu nu am cerut bani. Va rog sa ma intelegeti. Dumneavoastra mi-ati dat niste bani si saru’ mana. Daca mi-ati dat, eu nu v-am spus atat. Eu va aduc oameni carora le-am dat banii inapoi daca au spus ca au dat prea mult sau nu stiu ce. Eu v-am spus ca din banii pe care mi i-ati dat rezolv si cu colegul”, a recunoscut cu franchete Nicolae Balaci, fara sa stie ca este inregistrat.

Ulterior, inregistrarea a devenit publica, fiind postata pe retelele de socializare.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, infractiunea s-ar fi consumat in data de 13.05.2019. “Medicul a primit de la pacienta J.A. (in incinta salonului unde se afla internata aceasta) suma de 100 euro, echivalent al conduitei pe care inculpatul s-a obligat sa o adopte – intocmirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu, respectiv efectuarea unei interventii chirurgicale de varice”, ne-a transmis Violeta Filip, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. (G.I.)