Chirurgul timisorean Radu Blagoe, sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au inceput urmarirea penala pentru violenta in familie

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Blagoe Radu cu privire la savarsirea infractiunii de violenta in familie si au formulat propunere de luare a masurii arestarii preventive fata de acesta, pentru o perioada de 30 de zile, de catre Judecatoria Timisoara,


Prin incheierea nr. 80/13.11.2019, pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara s-a respins propunerea parchetului si s-a dispus fata de inculpat luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 13.11.2019, pana la data de 11.01.2020, inclusiv.

In perioada controlului judiciar, inculpatul trebuie sa respecte obligatiile impuse de art. 215 al. 1 Cpp. De asemenea, conform art. 215 al. 2 Cpp, acesta are obligatiile de a nu parasi limita teritoriala a judetului Timis si de a nu se apropia si comunica, direct sau indirect, pe nicio cale cu persoana vatamata. Prin actul de inculpare s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

In seara de 08.11.2019, in jurul orelor 18,30, in timp ce se aflau in locuinta familiei din Timisoara, inculpatul Blagoe Radu l-a lovit pe fiul sau minor in varsta de 13 ani, de mai multe ori in zona capului si a corpului, acesta necesitand a fi transportat la Spitalul “Louis Turcanu” pentru acordarea de ingrijiri medicale, unde a ramas internat pana in data de 11.11.2019. In urma examinarii medico-legale, din data de 12.11.2019, de catre IML Timisoara s-a stabilit ca minorul a suferit leziuni traumatice ce necesita 3 zile de ingrijiri mediale si acestea pot data din 08.11.2019.

“In sarcina inculpatului s-a retinut comiterea infractiunii in stare de recidiva postcondamnatorie, in termenul de incercare pentru o condamnare la pedeapsa inchisorii de 1 an si 6 luni, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente”, ne-a transmis purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, procurorul Todea Laurentiu-Mirel. (I.P.))

 

Leave a Reply