Cum este aparat patronul firmei de deratizare din Timisoara de catre avocatul sau, dupa ce a folosit o otrava care a ucis trei persoane

Retinut pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si trafic de produse sau substante toxice, Ioan-Sorin Buta, patronul firmei Bistrim Dera SRL, urmeaza sa fie prezentat judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis cu propunere de arestare preventiva.


Potrivit referatului intocmit de procurori, suspectul Ioan-Sorin Buta, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale Bistrim Dera SRL, cu sediul in Timisoara, a executat servicii de deratizare in imobilul situat pe strada Miorita nr. 8, in baza unui contract incheiat in acest sens, activitate ce a avut loc in perioada 16.11.2019  – 18.11.2019, folosind un insecticid denumit “Delicia – GASTOXIN”, ce are in compozitie fosfura de aluminiu, o substanta foarte toxica, cu efecte letale in caz de inhalare, si care necesita pentru utilizare autorizatie speciala.

In urma acestei activitati, trei persoane au decedat si alte 30 au fost internate in unitati medicale din Timisoara, prezentand simptomele unei posibile intoxicatii cu o substanta necunoscuta. Avocatul Calin Staiculescu, aparatorul suspectului, a declarat ca clientul sau a recunoscut totul in fata anchetatorilor, carora le-a povestit cu lux de amanunte cum s-a ajuns la tragedia din blocul mortii.

“Am mers pe recunoasterea tuturor acuzatiilor, pentru ca nu am avut de ales. Clientul meu a procurat substanta de pe piata neagra, de la o cunostinta, si nu avea de unde sa stie cat este de toxica. A mai folosit-o o singura data, cu rezultate bune. De altfel, substanta era pregatita pentru deratizarea unui hotel din Ghiroda, unde se mai folosise in cateva camere, insa s-a ivit contractul cu proprietarul blocului de pe Mioritei, unde trebuia curatate 24 de apartamente, astfel ca s-a folosit acolo. Desi camerele erau goale, iar usile au fost sigilate, urmand sa fie deschise dupa 2-3 zile, substanta a migrat in incaperile vecine. In asemenea situatii, asumarea faptelor este cea mai buna aparare”, ne-a declarat avocatul Calin Staiculescu.

Tribunalul Timis urmeaza sa decida daca Ioan-Sorin Buta va fi trimis in spatele gratiilor pentru 30 de zile, insa, ancheta fiind doar la inceput, este de asteptat sa apara si alti responsabili de moartea celor trei persoane si intoxicarea severa a altor peste 30. (G.I.)

UPDATE! Tribunalul Timis a decis arestarea preventiva a lui Ioan-Sorin Buta pe o perioada de 30 de zile.  

 

Leave a Reply