Baroul Timis a dat tarii un general de brigada! Fostul avocat Florin Popescu a avut o ascensiune fulminanta in justitia militara

Florin Popescu, fost avocat si judecator la Timisoara, a reusit performanta unica in Romania de a fi avansat la gradul de general de brigada in doar cinci ani, dupa ce a devenit procuror militar si a fost pus la dispozitia Sectiei Parchetelor Militare.


Ascensiunea sa in justitia cazona a fost absolut fulminanta, astfel ca, daca in iunie 2013, CSM a aprobat numirea sa in functia de procuror militar la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti – la cerere, din “motive de ordin profesional” -, sfarsitul anului 2018, cand a si fost decorat de presedintele Klaus Iohannis si avansat la gradul de general de brigada, il gaseste la sefia unui serviciu important din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, respectiv Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari.

Florin Popescu a fost avansat in grad si decorat de presedinte, desi, potrivit bilantului DNA pe 2018, cei patru procurori din serviciul condus de fostul avocat din Timisoara au reusit sa trimita in judecata trei inculpati, unul prin rechizitoriu, pentru trafic de influenta si doi – prin  acorduri de recunoastere a vinovatiei, pentru evaziune fiscala.

In aceeasi perioada, au fost identificate si sechestrate efectiv bunuri in valoare totala de 10.000 lei, echivalentul a aproximativ 2.100 euro.

Deocamdata, nici CSM, nici Ministerul Apararii, nu a dezvaluit secretul ascensiunii profesionale fulminante a fostului avocat, avansarea sa in doar doi ani de la colonel la general, insa cariera sa in justitia cazona poate fi sintetizata printr-o celebra melodie a Laurei Stoica, “Vreau sa am steaua mea”… (V.E.)

One thought on “Baroul Timis a dat tarii un general de brigada! Fostul avocat Florin Popescu a avut o ascensiune fulminanta in justitia militara

Leave a Reply