Politistul Alex Spatar, audiat la Curtea de Apel in dosarul coruptiei din IPJ Timis. A relatat cum l-a amendat pe Ioan Georgiu, actionar la Cramele Recas, desi acesta i-a spus ca a sponsorizat Politia cu 300 l de vin

Curtea de Apel Timisoara continua audierile de martori in dosarul de coruptie al IPJ Timis, in care au fost trimisi in judecata, pontru mutarea abuziava a unui politist de la Recas la Lugoj, atat fostul inspector sef Sorin Muntean, cat si adjunctul sau, Florin Bolbos.


La termenul de astazi s-a prezentat in fata judecatorilor, imbracat regulamentar, tuns regulamentar, insusi agentul sef adjunct Alexandru Spatar (foto), unul dintre sustinatorii de baza ai partii vatamate Dumitru Duma, de la Politia Recas, cu care s-a si intretinut, de altfel, pe o bancuta din sala de judecata.

Ca o crunta ironie a sortii, Alex Spatar a fost interogat chiar de catre avocatul Florin Kovacs, aparatorul fostului inspector sef Sorin Muntean, cu care nu este in cele mai bune relatii, dupa ce i-a amendat de mai multe ori pe membrii familiei sale. Dar, asupra acestui subiect vom reveni…

Asadar, in depozitia sa, fostul politist de la Rutiera a incercat sa evite subiectul micilor abuzuri la care s-ar fi dedat, pe strazile din Recas, si “victima” sefilor din cadrul IPJ Timis, Dumitru Duma, insa la insistentele avocatului Florin Kovacs si le-a amintit.

“Domnule Spatar, ne-ati spus cat era de prigonit colegul dumneavoastra, Dumitru Duma, la Recas, dar, despre abuzurile sale, jurati cu mana pe biblie ca nu stiti nimic?”, a fost intrebarea care l-a facut pe Spatar sa constientizeze pericolul de a fi acuzat de marturie mincinoasa.

Astfel, imediat si-a amintit un episod in care Dumitru Duma l-a imbrancit pe ofiterul Plesa Nicolae si i-a smuls actele din mana, dupa ce politistul aflat pe strada oprise un sofer din coloana unei nunti. In conditiile in care Duma era in coloana nuntasilor, a sarit din masina si s-a dus la echipajul de politie, de unde a luat actele soferului oprit, pentru ca acesta sa nu fie sanctionat.

Spatar a mai povestit ca, din data de 01.04.2014, a fost delegat in cadrul Biroului Politiei Rutiere Timisoara, de catre seful de atunci al rutieristilor din judet, comisarul sef Marcel Craciunescu, dupa ce i s-a reprosat in sedinta ca a amendat mai multi cunoscuti de-ai acestuia.

“Am aflat, nu mai tin minte de la cine, ca doi politisti de la Recas au fost mutati, deoarece au retinut permisul de conducere soferului primarului orasului Recas”.

De asemenea, a oferit detalii despre repartizarea sa din zona Recas, unde a oprit un apropiat al primarului care depasise viteza legala, tocmai la Moravita.

“Imi amintesc ca, fiind de serviciu impreuna cu Luput, un coleg de-al meu, in zona Recas, l-am oprit si sanctionat pe unul dintre directorii Cramelor Recas, pe nume Georgiu, fiind depistat de aparatul radar cu viteza peste limita legala. Cu acea ocazie, Georgiu mi-a inmanat o carte de vizita apaftinand lui Marcel Craciunescu si mi-a cerut sa nu-l sanctionez. Cu acea ocazie, dupa ce am aplicat sanctiunea, acest Georgiu m-a apostrofat atat pe mine, cat si pe colegul meu, declarandu-mi ca el da importante cantitati de vin politiei, la care a dat cantitatea de 300 l de vin”, a dezvaluit Alex Spataru in declaratia sa. (G.I.)

One thought on “Politistul Alex Spatar, audiat la Curtea de Apel in dosarul coruptiei din IPJ Timis. A relatat cum l-a amendat pe Ioan Georgiu, actionar la Cramele Recas, desi acesta i-a spus ca a sponsorizat Politia cu 300 l de vin

Leave a Reply