Hotul cu lampas din Timis, pe capul caruia a fost pusa o recompensa de 10.000 de euro, a fost condamnat la inchisoare. A spart zeci de magazine satesti si a devenit celebru dupa ce a sustras un bancomat in doar 2 minute

Unul dintre cei mai cautati spargatori din zona Banatului, care a jefuit zeci de magazine si baruri, de unde a furat marfuri evaluate la peste 180.000 de euro, a fost condamnat la inchisoare.


La peste trei ani de la momentul capturarii, din aprilie 2016, Sipos Florea Leonard, din Giarmata, si-a aflat pedeapsa si valoarea daunelor pe care va trebui sa le achite victimelor care s-au constituit parte civila.

Potrivit sentintei Judecatoriei Timisoara, pronuntata in 20 noiembrie 2019, hotul cu lampas, dupa cum a fost supranumit din cauza lanternei pe care o purta pe cap in timpul spargerilor, a fost condamnat la nu mai putin de 6 ani si opt luni de inchisoare si restituirea bunurilor catre pagubasi, bunuri care au fost descoperite de politisti la perchezitii.

Sipos Florea Leonard a devenit celebru la inceputul lunii octombrie 2015, cand Impact Press a publicat o inregistrare video, pus la dispozitie de proprietarii unui minimarket din Bucovat, in care s-a putut deslusit modul de operare al infractorului si maiestria cu care, in doar doua minute, a reusit sa disloce un bancomat, sa-l transporte singura la masina si sa dispara in noapte cu o masina furata.

Hotul cu lampas a reusit sa-i terorizeze pe micii intreprinzatori de prin satele Timisului timp de sase luni, pana cand s-a decis delegarea unui ofiter specialist care sa coordoneze operatiunea de cautare si capturare a fantomaticului infractor.

Inainte de retinerea lui Sipos Florea Leonard, anchetatorii au stabilit ca atacarea unitatilor comerciale se face dupa miezul noptii, accesul se face prin dislocarea usilor de intrare principale sau spargerea geamurilor, iar sustragerea bunurilor se face extrem de rapid, fara ca individul sa se sinchiseasca de sunetul alarmelor. Ulterior, masinile folosite la spargeri erau abandonate si incendiate.

In dosarul solutionat de Judecatoria Timisoara s-au constituit parti civile doar 10 unitati comerciale si doua persoane fizice, desi numarul pagubitilor este mult mai mare. Despagubirile acceptate de catre judecator au fost doar cele care au putut fi probate de catre comercianti.

Spre exemplu, patronii magazinului din Bucovat, cei care au reusit sa surprinda si au facut publica imaginea infractorului, vor fi despagubiti cu doar 8691 de lei. Alte spargeri, in care prada a fost mult mai mare, au fost disjunse din dosarul principal. (G.I.)

 

 

Leave a Reply