Echipa care a castigat la Timisoara competitia nationala de idei ClimateLaunchPad a reprezentat Romania cu succes la finala internationala de la Amsterdam (P)

 

Delegatia Romaniei compusa din Cristina Badulescu, manager de proiect EIT Climate KIC, si echipa finalista a competitiei nationale de la Timisoara s-au intors de la Amsterdam, unde au reprezentat cu succes Romania in finala competitiei internationale de idei ClimateLaunchPad.


Cea mai mare competitie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa s-a desfasurat la Amsterdam, in perioada  13 – 15 noiembrie 2019.  

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice.

In calitate de partener oficial in Romania al Programului Climate KIC, in 10 octombrie a.c., CCIA Timis a organizat si gazduit finala nationala a competitiei de idei ClimateLaunchPad, dupa ce in prealabil echipele inscrise in competitie au avut parte de un training intensiv sustinut de lectori internationali.

In urma deliberarii juriului, a fost selectata sa reprezinte Romania la finala internationala din Olanda echipa clasata pe locul I – Moveatile (Larisa Gardean si Diana Novac), care a propus un sistem inovativ de fixare a placilor ceramice care pot fi inlocuite si refolosite fara a fi sparte, modalitate concreta de incurajare a economiei circulare prin posibilitatea reutilizarii.

La Amsterdam, in aceeasi perioada, a avut loc si workshopul international al sub-programului „Pioneers into Practice” unde Romania a fost reprezentata de 2 „pionieri” generatia 2019 si 6 „pionieri” alumni din generatiile 2014-2018. (I.P.)

Leave a Reply